cookie-og-privatlivspolitik
Andreas Christensen og resten af Chelsea-mandskabet skal alligevel ikke spille Champions League-finale mod Manchester City i Istanbul.
Andreas Christensen og resten af Chelsea-mandskabet skal alligevel ikke spille Champions League-finale mod Manchester City i Istanbul.
Foto: Laurence Griffiths/Ritzau Scanpix

Sport

Uefa flytter Champions League-finale til Portugal

Rejserestriktioner og karantæneregler får Uefa til at flytte Champions League-finalen fra Istanbul til Porto.
13. maj 2021 kl. 12:44 Af Ritzau

Det bliver Estadio do Dragão i Porto, der skal lægge græs til Champions League-finalen i fodbold senere på måneden.

Slutkampen mellem Manchester City og Chelsea skulle egentlig være spillet i Istanbul, men da Tyrkiet er på Storbritanniens røde rejseliste, ville ingen fans kunne rejse fra England for at overvære kampen på stadion.

Det problem forsøger Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) nu at løse ved at flytte kampen til Portugal. Her vil 6000 tilhængere fra hvert hold få adgang til stadion.

- Fans har gennemgået mere end 12 måneder uden mulighed for at se deres hold live, og Champions League-finalen er klubfodboldens højdepunkt.

- At frarøve disse tilhængere chancen for at se kampen på stedet var ikke en mulighed, og jeg er glad for, at vi har fundet dette kompromis, siger Uefa-præsident Aleksander Ceferin i en pressemeddelelse.

Annonce

En oplagt mulighed til en finale mellem to engelske hold havde været at booke Wembley eller et andet engelsk stadion. Men det kunne ikke lade sig gøre, oplyser Uefa.

- Uefa diskuterede at flytte kampen til England, men på trods af en stor indsats fra fodboldforbundets og myndighedernes side var det ikke muligt at opnå de nødvendige undtagelser fra britiske karantæneordninger.

Ifølge avisen The Guardian var den vigtigste knast i forhandlingerne, at Uefa krævede karantænefri indrejse for ansatte, sponsorer og mediefolk.

Den britiske regering var dog ikke meget for at lave undtagelser for så stor en gruppe tilrejsende.

Portugal er på Storbritanniens grønne liste, hvilket betyder, at fans af Manchester City og Chelsea kan rejse til landet uden at skulle i karantæne.

Annonce

Hvor mange tilskuere, der i alt vil blive lukket ind til finalen, er endnu ikke afgjort.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

EM i skyggen 13. juni 2021 kl. 23.00

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

AF: JOHN WENNERWALD

Modige beslutninger 06. juni 2021 kl. 21.56

AF: JOHN WENNERWALD

Sorteper 30. maj 2021 kl. 21.04

Annonce

ANNONCE