Annonce
Sport

Uforudsigelighedens VM

René Holten Poulsen håber, at nye træningsmetoder kan give ham et godt resultat ved det kommende VM på Bagsværd Sø. Foto: Bence Vekassy

René Holten Poulsen og Emma Aastrand Jørgensen er de største danske medaljehåb

BAGSVÆRD På bagkant af det netop afholdte OL i Tokyo hvor den nu tidligere Maribo-roer Emma Aastrand Jørgensen kom hjem med to bronzemedaljer, skal hele verdenseliten igen i kajakkerne i denne uge, når der fra torsdag til søndag afholdes VM på Bagsværd Sø.

Danmark stiller med 15 roere til verdensmesterskaberne, og i den trup knyttes der store forhåbninger til Emma Aastrand Jørgensen og Maribo-roeren René Holten Poulsen, der har tre VM-guldmedaljer i bagagen på distancerne 500 og 1.000 meter enerkajak.

René Holten Poulsen, der ikke klarede cuttet til OL, tror på et godt VM på hjemmebane, og han fokuserer meget på egen præstation.

- Jeg har lavet nogle ændringer i mit trænerteam (hans tidligere makker i K2 Kim Wraae, som han vandt OL-sølv sammen med i 2008, er tilknyttet som træner, red.) og ændret en hel masse andre ting, såsom tilknytning af en mentalcoach ved mange af mine træninger, så jeg er rigtig spændt på at se, hvor langt vi er nået med det. Til DM gik det rigtig godt, siger René Holten Poulsen, der bestemt ikke betegner VM som sidste skud i bøssen efter den missede OL-kvalifikation i foråret.

- Ambitionerne om at lave et godt resultat er der fortsat, og især på hjemmebane vil man rigtig gerne gøre det godt. Det bliver forhåbentlig en fest, slår han fast

Han stiller op i 1.000 meter enerkajak og 500 meter toerkajak sammen med Victor Gairy Aasmul. En disciplin som kommer på OL-programmet for første gang i Paris i 2024.

- Det er tydeligt at se på deltagerfeltet, at der satses på 500 toerkajak til OL, siger René Holten Poulsen, der forventer, at hele verdenseliten stiller op også i 1.000 meter enerkajak på nær et par enkelte roere fra Australien og Tjekkiet.

Hvordan formen er hos roerne så kort tid efter et OL er dog et åbent spørgsmål, og derfor har sportschef i Dansk Kano og Kajak Forbund Lars Robl svært ved at stille helt konkrete målsætninger op

- Vi glæder os til at ro et verdensmesterskab på hjemmebane, men bortset fra det, så ved vi ikke meget om, hvad vi skal forvente i forhold til de andre nationer. Det er på mange parametre et uforudsigelighedens VM, mener sportschefen.

I enerkajak gør Maribo Kajakklubs Pernille Brandstrup Knudsen comeback efter den skade, der satte hende ud af spillet til OL. Ved det nyligt afviklede DM viste hun stor styrke ved at vinde 1.000 meter og blive treer på 500 meter. To præstationer, der gav hende en udtagelse til VM, hvor hun i øvrigt afløser Emma Aastrand Jørgensen i firerkajakken.

- Emma vil gerne koncentrere sig om sin enerkajak samtidig med, at hun er påbegyndt en uddannelse, der forhindrer hende i at ro firerkajakken til næste sæson. Derfor glider Pernille ind allerede nu, og til træning har det fungeret rigtigt godt med hende i båden, siger Lars Robl.

Herrerne firerkajak er en satsningsbåd frem mod OL i Paris og her figurerer Maribos Rasmus Alsbæk sammen med Victor Gairy Aasmul, Magnus Sibbersen og Philip Bryde, men her er den fremtidige udvikling vigtigere end et stor resultat ved VM.

Roerne indlogeres på hotel i Ballerup i aften og selve mesterskaberne starter torsdag.

Emma Aastrand Jørgensen skal kun ro enerkajak ved VM. Foto: Bence Vekassy
  • René Holten Poulsen håber, at nye træningsmetoder kan give ham et godt resultat ved det kommende VM på Bagsværd Sø. Foto: Bence Vekassy
  • Emma Aastrand Jørgensen skal kun ro enerkajak ved VM. Foto: Bence Vekassy
Annonce
Sport

Maribo-dreng skifter til dansk traditionsklub

Sport

2.400 billetter solgt: Storkamp nærmer sig udsolgt

Annonce
Annonce
112

Efter voldsomt overfald: Politiet kommer med nyt om 15-årig drengs tilstand

Guldborgsund

- Når sådan et chok rammer, har vi brug for at samles

Sport

2.400 billetter solgt: Storkamp nærmer sig udsolgt

Indland

Ydermure er styrtet sammen i den udbrændte del af Børsen

112

15-årig overfaldet: Fire personer anholdt

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret

112

Stoppet med slagvåben og pistoler i bilen

Guldborgsund

Unikt projekt: Sygehuspatienter kan nu modtage behandling i eget hjem

112

En person kørt på sygehuset efter sammenstød i trafikken

Sport

Lokal bokser bliver hovednavn ved professionelt stævne

Lolland

Kommune fik kritik for ventetid: Handleplan skal rette op

Lokal nyt

Kæmpe-lukning får konsekvenser: Fyringer rammer også lokalt

Guldborgsund

Jyder tabte i Højesteret: Guldborgsund Kommune vinder strid om millioner

Sport

Maribo-dreng skifter til dansk traditionsklub

Lokal nyt

Efter slagteri-lukning: Frygter at lokale svineavlere stopper

Annonce
Annonce
112

National politienhed ransager på Falster: Sag af særlig grov karakter

Indland

Afspærringer omkring Børsen opretholdes indtil mandag morgen

Indland

Danish Crown lukker Ringsted-slagteri og nedlægger 1200 job

Indland

Danish Crown lukker Ringsted-slagteri og nedlægger 1200 job

Lolland

Rundt på gulvet over stor donation

112

Blev opdaget: Solgte narko på byens torv midt om dagen

Lolland

Fingrene væk! Turister vader ind og smadrer marken