cookie-og-privatlivspolitik
Der er ingen tegn på, at den tidligere landstræner Paulus Wildeboer udleverede medicin, der indeholdt dopingstoffer, til svømmerne i perioden fra 2008 til 2013.
Der er ingen tegn på, at den tidligere landstræner Paulus Wildeboer udleverede medicin, der indeholdt dopingstoffer, til svømmerne i perioden fra 2008 til 2013.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Sport

Undersøgelse: Ingen tegn på udlevering af doping til svømmere

Undersøgelse viser ingen indikationer på, at tidligere landstræner udleverede medicin med doping til svømmere.




26. oktober 2020 kl. 08:22 Af Ritzau

Anti Doping Danmarks (ADD) undersøgelse af udlevering af medicin i dansk elitesvømning i årene fra 2008 til 2013 viser ingen indikationer på, at svømmerne fik udleveret medicin med dopingstoffer.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra ADD.

Efter at Kammeradvokatens rapport i starten af året viste flere problematiske forhold i dansk elitesvømning blev ADD af Team Danmark og Danmarks Idrætsforbund (DIF) bedt om at undersøge informationer om udlevering af medicin til svømmerne fra den tidligere landstræner Paulus Wildeboer.

Men der er altså ingen indikationer på, at Paulus Wildeboer udleverede medicin, der indeholdt dopingstoffer, til svømmerne.

Undersøgelsen konkluderer dog, at Wildeboer udleverede medicin til svømmere, uden at Dansk Svømmeunion og Team Danmark havde viden om det.

Annonce

Da Dansk Svømmeunion og Team Danmark fik viden om dette, blev det stoppet, og der blev indført retningslinjer for udlevering af medicin.

Kammeradvokatens rapport beskrev en barsk træningskultur, hvor svømmerne blandt andet blev vejet foran hinanden og var ofre for ydmygende bemærkninger fra landstrænerne Mark Regan og Paulus Wildeboer.

Undersøgelsen blev sat i værk efter en DR-dokumentar med titlen "Svømmestjerner - under overfladen" fra foråret i 2019.

I dokumentaren kritiserede nuværende og tidligere svømmere træningsmetoderne på landsholdet fra 2003 og ti år frem.

Ovenpå rapporten ønskede Team Danmark og DIF at få vurderet eventuelle brud på antidopingreglerne. Det handlede specifikt om Paulus Wildeboers udlevering af medicin, hvilket blev beskrevet i rapporten.

Annonce




KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PAW HALLANDSON

Det skriger til himlen! 09. maj 2021 kl. 20.40

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

AF: JOHN WENNERWALD

Coronakuller 25. april 2021 kl. 22.26

AF: PAW HALLANDSON

Tør de sige sandheden? 22. april 2021 kl. 08.33

Annonce

ANNONCE