cookie-og-privatlivspolitik
Cheftræner Brian Rasmussen flankeret af sine to nye spillere: Mikkel Andersen (tv) og Mads Carlson.
Cheftræner Brian Rasmussen flankeret af sine to nye spillere: Mikkel Andersen (tv) og Mads Carlson.
Foto: Claus Hansen

Sport

Unge talenter med stort potentiale

20-årige Mads Carlson og 19-årige Mikkel Andersen på kontrakt i Nykøbing FC.
19. juli 2019 kl. 18:10 Af Torben Mølgaard

Annonce

NYKØBING Nykøbing FC fik torsdag tilføjet to nye kontraktspillere til førsteholdstruppen.

20-årige Mads Carlson har skrevet under på en tre-årig kontrakt, der udløber i 2022, mens 19-årige Mikkel Andersen har lavet en lidt kortere aftale på to år med udløb i sommeren 2021.

Begge har trænet med Nykøbing FC i et par uger og deltaget i testkampe, hvilket alt sammen har overbevist sportschef Claus Jensen om deres fodboldmæssige kvaliteter.


Teknisk stærke

- Begge spillere er teknisk gode med et stort potentiale. De er klar til at lære og tage konkurrencen op om en plads på holdet, forsikrer Claus Jensen.

- Mads Carlson er udover sine tekniske færdigheder god til at læse spillet og kan på nogle områder minde om Mads Kaalund, fortæller sportschefen, der da også har overladt Kaalunds trøje nummer 12 til den nye spiller.

- Mikkel Andersen har vi hentet efter gode anbefalinger fra Silkeborg, hvor han har været tilknyttet klubbens fodbold-college. Jeg vil betegne ham som en moderne angrebsivrig back, lyder skudsmålet fra Claus Jensen.

Den 19-årige højre back, der også kan optræde i centerforsvaret, har sine rødder ikke langt fra Nykøbing, idet han er født og opvokset i Præstø, hvor han med sin far som træner spillede sine tidligste ungdomsår.

Han rykkede som U/11-spiller til Næstved, hvorfra han nogle år senere som U/17-spiller skiftede til fodbold-college i Silkeborg, hvor han de sidste fire sæsoner har spillet på klubben U/17- og U/19-hold i den bedste danske række.

- Jeg kan tilbyde noget power, sparker godt med begge ben og er god i pasningsspillet, siger Mikkel Andersen, der i første omgang bliver boende hos forældrene i den sydsjællandske købstad.

- Jeg har en ambition om at udvikle mig som spiller og hjælpe Nykøbing FC med at opfylde klubbens mål, siger den 19-årige sjællænder.


På hold med Kjeldsen

Mads Carlson, der har sine rødder på Amager, begyndte som ung gut i AB Tårnby, inden han rykkede til Lyngby som U/13-spiller. Senere tilbragte han tre år hos FC Midtjyllands akademi, hvor han bl.a. spillede sammen med Gustav Kjeldsen, inden returen til Lyngby.

Her har Carlson spillet de seneste to sæsoner, heraf den sidste på kontrakt på 1. divisionsholdet, hvor det dog kun blev til to indhop i sidste sæson.

- Jeg ser frem til at spille i Nykøbing. Jeg kan godt li' deres spillestil, og jeg er sikker på, at jeg nok skal falde hurtigt til på holdet, siger Mads Carlson, der foretrækker en rolle på den centrale midtbane.

Cheftræner Brian Rasmussen glæder sig over to unge og ambitiøse spillere i sin trup.

- Det er med til at øge konkurrencen om pladserne, og det er kun positivt, siger NFC-træneren.

Med de to nye spillere på kontrakt har sportschefen samtidig lukket for "handler" i dette transfervindue.

- Jeg føler, vi har en god og stærk trup med fine garderinger på alle pladser, siger Claus Jensen.

Den tredje prøvespiller, Ertrugal Teksen, der kun kortvarig var forbi - uden at imponere i en halvleg mod FC Roskilde i lørdags - er sendt retur til Brøndby.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Dansk Folkeparti synker stadig. 22. januar 2020 kl. 05.18

AF: FREDDI HANSEN

Varmeforsyning i spredt bebyggelse 20. januar 2020 kl. 15.29

AF: JOHN WENNERWALD

Au pair-ordningen til eftersyn 19. januar 2020 kl. 22.57

AF: BJARKE ROSENKILDE

DF's svanesang. 19. januar 2020 kl. 13.30

AF: LEIF A. JENSEN

Når der penge i at snakke… 19. januar 2020 kl. 00.37

AF: BJARKE ROSENKILDE

Den Konservative Khader og… 17. januar 2020 kl. 21.45

Annonce