cookie-og-privatlivspolitik
NFH-målvogter Cecilie Greve fik et glædeligt opkald fra landstræner Klavs Bruun Jørgensen sidste mandag.
NFH-målvogter Cecilie Greve fik et glædeligt opkald fra landstræner Klavs Bruun Jørgensen sidste mandag.
Foto: Anders Knudsen

Sport

VM-udtagelse udskyder eksamen

NFH-målvogteren med til VM på alleryderste mandat - Torsdag aften er hun med NFH i det nordjyske i kamp mod EH Aalborg.
13. november 2019 kl. 11:40 Af Thomas Jensen

Annonce

NYKØBING Det kom som noget af en overraskelse for NFH-keeper Cecilie Greve, da landstræner Klavs Bruun Jørgensen forrige mandag ringede til hende.

- Forstyrrer jeg, spurgte landstræneren, og det gjorde han faktisk, for Cecilie Greve sad midt i en stor eksamensopgave, som skulle afleveres bare to timer senere.

- Jeg har besluttet, at du skal med til VM, lød beskeden fra Klavs Bruun Jørgensen, der godt nok havde haft Cecilie Greve med i sin 28-mands bruttotrup, men på intet tidspunkt i forløbet op til udtagelsen har talt med Cecilie Greve eller haft hende med i nogle træningssamlinger.


Uventet udtagelse

- Udtagelsen havde jeg bestemt ikke regnet med, siger Cecilie Greve, der dog ikke skal regne med at få den store rolle ved VM med mindre en af de to førstekeepere, Sandra Toft eller Althea Reinhardt, løber ind i uheld eller skader undervejs i slutrunden.

- Men bare det at komme med til en slutrunde er en kæmpe oplevelse, og jeg glæder mig helt vildt, lyder det Cecilie Greve, der har slutrundeerfaring på sit cv helt tilbage fra 2012 og 2013.

- Det har nok været en fordel for mig, at jeg er mere erfaren end de to unge keepere, som jeg troede stod foran mig, siger Cecilie Greve og peger på Viborgs Anna Kristensen og Københavns Amalie Milling.

VM-udtagelsen har betydet, at Cecilie Greve har måttet udskyde de eksamener på hendes bachelor-studie i pædagogik, som ligger i december.

- Heldigvis har uddannelsesstedet været meget forstående, så jeg kunne skubbe eksamen til januar, fortæller Cecilie Greve.


I aften gælder det Aalborg

Når disse linjer læses, sidder Cecilie Greve i en bus sammen med resten af NFH-spillertruppen på vej til Aalborg for at spille sidste runde i grundspillet forud for VM-pausen.

Modstanderen er EH Aalborg, der ligger placeret blandt bundholdene. Forventningen er en sejr, men det bliver ikke nemt, påpeger Cecilie Greve.

- Der er ikke nogen lette kampe i Håndboldligaen. Vi kommer med en lang bustur i benene, og så skal man lige finde rytmen i kampen. Omvendt har vi også fået så meget bund i vores spil på det seneste, at det er en opgave, vi skal kunne løse, forudser Cecilie Greve, der sammen med Natasja Clausen har været et stærkt makkerpar i målet i de seneste kampe.


Ayaka også til VM

Med i bussen til Aalborg er også japanske Ayaka Ikehara, der tirsdag blev udtaget til det japanske VM-hold af deres danske træner Ulrik Kirkely, selv om hun ikke har spillet mere end et par minutter siden hendes kortsbåndsskade tilbage i januar.

Dermed har NFH fem spillere med ved VM-slutrunden i Japan.

NFH's cheftræner Jakob Larsen er på linje med Cecilie Greve, når det gælder aftenens udebanekamp.

- Det kan godt blive svært i starten, inden vi får rystet den lange bustur ud af benene, men derefter bør det være en kamp, vi skal sætte os godt og grundigt på, mener træneren, der håber på, at den gode og fysiske stærke forsvarsindsats mod Herning-Ikast, kan tages med til det nordjyske.

Der er kampstart i Nørresundby Idrætscenter kl. 20:00, og Radio SydhavsØerne sender direkte fra kampen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BUPL SYDØST

BUPL: Stop den onde SFO-spiral 10. august 2020 kl. 14.48

AF: JOHN WENNERWALD

Mundbind i flextrafik 09. august 2020 kl. 21.38

AF: HANS JØRGEN JØRGENSEN

Torvet i Nykøbing 08. august 2020 kl. 14.22

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

Annonce