cookie-og-privatlivspolitik
Fansene i Vejle Boldklub kunne fejre tre point lørdag eftermiddag. (Arkivfoto)
Fansene i Vejle Boldklub kunne fejre tre point lørdag eftermiddag. (Arkivfoto)
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Sport

Vejle overrumpler lillebror og generobrer førsteplads

Med en 3-0-sejr over Kolding IF er Vejle Boldklub tilbage på førstepladsen i 1. division.
19. oktober 2019 kl. 18:15 Af Ritzau

Annonce

Vejle Boldklub er tilbage på førstepladsen i landets næstbedste fodboldrække efter at have udlånt duksepladsen til Viborg natten over.

Lørdag vandt vejlenserne lokalopgøret over et sløset Kolding-hold med 3-0. Det rødblusede hjemmehold udnyttede gæsternes gavmildhed til at score alle tre mål i løbet af kampens første 24 minutter.

Allerede efter et minut gik det galt for gæsterne, der ellers selv kunne have overtaget førstepladsen med en sejr. Efter en dum opspilsfejl havnede bolden til sidst hos Diego Montiel, og den svenske kreatør sparkede bolden koldt i mål med højrebenet.

Svenskeren scorede også målet til 3-0. Han blev spillet fri på kanten af feltet og kunne ubesværet drible uden om tre forsvarsspillere, før han sparkede bolden ind.

Forinden havde Lucas Jensen scoret til 2-0 på et flyvende hovedstød efter fornemt oplæg af Serhii Hryn.

Fra 2011 til 2013 havde to klubber et fælles samarbejde under navnet Vejle Boldklub Kolding, men siden koldingenserne trak sig ud af samarbejdet, har klubben været rangeret lavere end storebror fra Vejle.

Den status var der ændret på i begyndelsen af sæsonen, men efter Vejles nu niende ligakamp i træk uden nederlag, er storebror fire point foran lillebror i tabellen.

Om det var gammelt venskabs skyld skal være usagt, men Vejle slap foden fra speederen i anden halvleg. Når der endelig var fare på færde, var Kolding-målmand Jens Rinke vaks.

Det er kun vinderen af 1. division, der rykker op i Superligaen. Viborg har tre point færre end Vejle, men har også spillet en kamp færre.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

AF: JOAN GERTI KRAGH

Grøn Genstart,… 18. maj 2020 kl. 12.53

AF: JOHN WENNERWALD

Skeletterne vælter ud af skabet 17. maj 2020 kl. 20.59

AF: FREDDI HANSEN

Det Falsterske dige 16. maj 2020 kl. 01.09

AF: MARTIN WOUTERS

brædder ønsker hurtigt… 15. maj 2020 kl. 16.47

AF: LINDA SOMMER

Lolland er som skabt til… 14. maj 2020 kl. 17.26

Annonce