cookie-og-privatlivspolitik
Magnus Warming var udlejet til Nykøbing FC i 2019, men det tæller ikke i det samlede regnskab om kompensation.
Magnus Warming var udlejet til Nykøbing FC i 2019, men det tæller ikke i det samlede regnskab om kompensation.
Foto: Ingrid Riis

Sport

Venter med tålmodighed

Nykøbing FC har krav på kompensation ved salget af Magnus Warming.




19. juli 2021 kl. 17:30 Af Torben Mølgaard

NYKØBING Da Lyngby i forrige uge solgte 21-årige Magnus Warming til den italienske Serie A-klub Torino, indbragte det ifølge flere medier den københavnske forstadsklub omkring ni millioner kroner.

Det salg smitter af på de to klubber, hvor Magnus Warming har spillet i sin ungdomstid, nemlig Brøndby, som ejede ham fra 2015-2019, og Nykøbing FC/B.1921, hvor den hurtige kantspiller optrådte fra han var 12 år.

Det skyldes de såkaldte solidaritetspenge, som FIFA har indført for nogle år siden, så den købende klub skal betale kompensation til de klubber, der har opfostret og uddannet spilleren fra det 12. år.

I Nykøbing FC's tilfælde betyder det, at klubben skal kompenseres med 0,25 procent af købesummen for hvert år, Magnus Warming har spillet for "bjørnene".

Det drejer sig om årene fra 2012 til 2015. Altså fire år og dermed sammenlagt 1,00 procent af købesummen, og hvis de ni millioner kroner i transfersum står til troende, kan Nykøbing FC se frem til at modtage omkring 90.000 kroner.

Annonce

- Jeg har ikke regnet på det, men jeg tager det helt rolig og ved, at der godt kan gå en rum tid, før vi modtager nogle penge, siger René Fjeldsøe Sørensen, der er bestyrelsesformand i Nykøbing FC.

Ved tidligere transfers med spillere, der har haft en ungdomsfortid i Nykøbing FC, har det knebet med at få udbetalt kompensation.

- Da Jens Stryger skiftede til Udinese, kunne vi ikke få oplyst transfersummen, og så endte det med, at vi bare fik udbetalt et lille symbolsk beløb, husker René Fjeldsøe Sørensen.

- Og efter FC Nordsjælland i vinter solgte Mikkel Rygaard til en polsk klub, har vi endnu ikke hørt noget, konstaterer bestyrelsesformanden.

- Det er selvfølgelig ikke tilfredsstillende, men andre klubber har oplevet noget tilsvarende, og vi forsøger via Divisionsforeningen at lægge pres på både DBU og UEFA, så det hele får et hurtigere forløb, siger René Fjeldsøe Sørensen.



KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

10 år siden 26. juli 2021 kl. 08.40

AF: JOHN WENNERWALD

Nye tider 18. juli 2021 kl. 23.19

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: BØJE HANSEN

Til Leif Jensen, Følfodvej… 10. juli 2021 kl. 09.34

AF: JOHN WENNERWALD

# Me too 04. juli 2021 kl. 22.34

Annonce

ANNONCE