cookie-og-privatlivspolitik
Mathias Kristensen (th) og Nykøbing FC kommer måske først i kamp igen om godt tre uger.
Mathias Kristensen (th) og Nykøbing FC kommer måske først i kamp igen om godt tre uger.
Foto: Ingrid Riis

Sport

Ventetiden kan vare tre uger

Divisionsforeningen forventer at præsentere spilleprogrammet for 1. division i dag.
14. maj 2020 kl. 18:58 Af Torben Mølgaard

Annonce

NYKØBING For en uge siden blev der fra officiel side givet grønt lys til at genoptage turneringen i Superligaen og 1. division i fodbold.

Men det handler fortsat om tålmodighed - ja meget lang tålmodighed for spillerne i landets næstbedste række.

Det er nemlig ikke givet, at de får lov til at genoptage turneringen samtidig med Superligaen, der - med undtagelse af den udsatte kamp mellem AGF og Randers allerede 28. maj - tager fat på næstsidste spillerunde i grundspillet i den lange pinseweekend 29. maj-2. juni.

- Vi arbejder i øjeblikket med to scenarier for opstarten i 1. division. Enten i pinseweekenden eller ugen efter 5.-7. juni, fortæller turneringschef i Divisionsforeningen, Peter Ebbesen.


Coronatest skal etableres

- Vi vil gerne i gang med rækken så hurtigt som muligt, men det handler dels om at få etableret det nødvendige udstyr til coronatesten, som bliver obligatorisk hver uge for alle spillere og trænere omkring holdet, og dels om at vi også gerne vil lytte til klubbernes ønsker om genopstarten, siger Peter Ebbesen.

Der er afviklet 20 runder i 1. division, og dermed er der 13 kampe tilbage i en komplet sæson.

Med en turneringsafslutning planlagt til weekenden 25.-26. juli rummer slutprogrammet otte weekendkampe og fem midtugerunder, hvis turneringen genoptages om godt tre uger og alternativt en midtugerunde færre med start i pinseweekenden.

Nykøbing FC fortsætter sæsonen fra en ottendeplads med 25 point - fire point over nedrykningsstregen - og lægger ud med en hjemmekamp mod bundproppen FC Roskilde. Dernæst følger en udekamp mod Hvidovre IF, der ligeledes er placeret under stregen.

Disse to opgør afrunder anden turneringsdel, hvor placeringen afgør, hvor stort et beløb klubberne får fra tv-aftalen.


Uændret rækkefølge

Det har været diskuteret på de sociale medier, at Divisionsforeningen ville ændre på den oprindelige kamprækkefølge i den sidste tredjedel af sæsonen.

- Men det har vi nu ikke haft nogle planer om, fastslår Peter Ebbesen.

Det betyder, at Nykøbing FC i rækkefølge møder Kolding IF (hj), Skive (ude), Næstved (hj), FC Roskilde (ude), Hvidovre IF (hj), Fremad Amager (ude), Vibog FF (ude), HB Køge (hj), Vejle (ude), Vendsyssel FF (hj) og FC Fredericia (ude) i slutprogrammet.


Ny sæsonstart sidst i august

Når sæsonen slutter ultimo juli, kan spillerne se frem til en kort feriepause på måske to eller tre uger.

- Vi har endnu ikke lagt os fast på en startdato for den nye sæson, men det bliver tidligst i weekenden 21.-23. august og måske først ugen efter, siger Peter Ebbesen.

Dermed kan spillerne i de to bedste danske rækker formentlig se frem til en efterårssæson, der strækker sig langt ind i december.

Måske kan vi for første gang i dansk fodbold opleve kampe hen over julen, som i England hvor "Boxing Day" 26. december altid har været en publikumsmagnet.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Regionen hjælper minkavlere 22. november 2020 kl. 21.48

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: NILS JØRGENSEN

Torvet Nykøbing 16. november 2020 kl. 16.03

AF: JOHN WENNERWALD

Goddag til kontantløst samfund 15. november 2020 kl. 21.43

AF: LINDA SOMMER

18 kommunale p-pladser lige… 14. november 2020 kl. 13.23

Annonce