cookie-og-privatlivspolitik
Deltagerne lagde alle kræfter i, da starten gik på Klostersøen i Maribo til årets udgave af Nordic Open Marathon.

20

Billeder

Deltagerne lagde alle kræfter i, da starten gik på Klostersøen i Maribo til årets udgave af Nordic Open Marathon.
Foto: Ingrid Riis

Sport

Verdens bedste vinder i rekordtid

Masser af billederfra Nordic Open Marathon i Maribo.
27. juli 2020 kl. 18:48 Af Allan Plenborg

Annonce

Den dobbelte europa- og verdensmester Mads Brandt Pedersen viste klassen, da han lørdag eftermiddag vandt Nordic Open Marathon på Maribo Søndersø i rekordtid.

Den brølstærke Silkeborg-roer tilbagelagde den 25 kilometer lange distance med tre overbæringer i 1.42,47 timer, hvilket er næsten fire minutter hurtigere end hans rekordvindertid fra sidste år.

- Men vejret var også med roerne, sagde stævneleder Finn Larsen.

Det regnede ganske vist en smule ved middagstid, men næsten på slaget 13, hvor løbet blev skudt i gang, kom solen. Og den skinnede resten af eftermiddagen.

115 kajakroere stillede til start på Klostersøen. Mads Brandt Pedersen lagde sig straks i spidsen sammen med sine tre klubkammerater fra Silkeborg, U/23-viceverdensmesteren og VM-sølvvinderen Thorbjørn Rask, Nicolai Thomsen og Søren Maretti.

Kvartetten fulgtes ad til den første overbæring, men derefter sagde Mads Brandt Pedersen farvel og tak til sine følgesvende. Kilometer for kilometer udbyggede han føringen i sidevinden og var i mål små fire minutter før Thorbjørn Rask, der tog andenpladsen. Tredjepladsen tilfaldt Nicolai Thomsen. Han brugte knap syv minutter mere end vinderen.

- Det gik helt vildt godt. Og dejligt endelig at få lov til at ro igen, sagde Mads Brandt Pedersen umiddelbart efter sejren.

Maribo Kajakklubs stærkeste juniorroer, Mark Pedersen, sluttede som nummer otte - 13 minutter efter vinderen.

Kvindernes løb blev vundet af Emilie Rosenkilde fra Nybro-Furå.

Maribos største pigetalent, Katrine Jensen, stod for Maribo Kajakklubs eneste sejr, da hun sammen med Sara Milthers fra Hellerup vandt kvindernes toerkajak.

Der var en andenplads til Maribos Anton Jensen i U/12 drenge og tredjepladser til Malthe Reckendorff i U/12 og Ridvan Øcdemir i U/14 drenge.

Nordic Open Marathon var sæsonens første løb for de danske kajakroere, og det blev fulgt af mange tilskuere ved klubhuset. Man skønner, at omkring 300 overværede løbet.

For deltagerne var Nordic Open en generalprøve på noget større. Om små to uger er Maribo Kajakklub vært ved maraton-DM, som ligeledes skal afvikles på Maribo Søndersø.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

AF: LINDA SOMMER

Kapacitetstilpasning i dagtilbud 12. januar 2021 kl. 20.39

AF: JOHN WENNERWALD

Fire skræmmende år 10. januar 2021 kl. 21.38

Annonce