cookie-og-privatlivspolitik
Mark O. Madsen (øverst) har vundet Thor Masters et utal af gange. Han er ikke på madrassen i dette års udgave, da han har indstillet brydekarrieren og skiftet til MMA.
Mark O. Madsen (øverst) har vundet Thor Masters et utal af gange. Han er ikke på madrassen i dette års udgave, da han har indstillet brydekarrieren og skiftet til MMA.
Foto: Jan Knudsen

Sport

Verdenseliten samlet i Nykøbing

Det største Thor Masters nogensinde begynder fredag.
15. marts 2019 kl. 17:00 Af Thomas Jensen

Annonce

NYKØBING Når den 17. udgave af Thor Masters begynder her til eftermiddag med de indledende kampe, er det den største og stærkeste udgave, Brydeklubben Thor endnu har kunnet byde på ved det efterhånden traditionsrige stævne i Nykøbing F. Hallen.

Turneringen har de senere år har haft vokseværk, og i år er absolut ingen undtagelse.

Flere brydere med OL, VM og EM-medaljer på samvittigheden er på startlisten blandt de godt 150 brydere fra 18 nationer, der bruger Thor Masters som vigtig forberedelse til EM i april i Bukarest og VM i Kasakhstan i november.

Medvirkende årsag til at trække de stærkeste brydere til Nykøbing er den efterfølgende træningslejr frem til 27. marts, hvor 120 brydere deltager.


Mark O. mangler

Den arrangerende klub har tidligere fejret store triumfer ved stævnet, men i takt med at stævnet har vokset sig stort og blevet bredt anerkendt internationalt, kommer der endnu flere stærke brydere til Nykøbing, og det har gjort det svært for Thor-bryderne at holde de fine resultater.

Det store lokale trækplaster, Mark O. Madsen, har jo indstillet sin brydekarriere i stedet for at satse på MMA, og med hans afgang kunne man forestille sig, at publikum og sponsorer ville vende stævnet ryggen.

Men det scenarie ser Brydeklubben Thors cheftræner Thor Hyllegaard Pedersen slet ikke.

- Vi mærker enorm intereresse for stævnet. Ikke mindst blandt vores sponsorer, som har bakket rigtig flot op, og vi har aldrig haft så mange til VIP-spisning som til dette stævne, pointerer Thor Hyllegaard Pedersen, der også fortæller, at mange udenlandske tilskuere kommer til Nykøbing for at følge stævnet på nærmeste hold.

Han erkender, at det nok ikke bliver til nogen Thor-medaljer i år.

- Nej. Dertil er modstanderne alt for stærke, men det havde jeg heller ikke forventet, siger han og fortsætter:


Generationsskifte

- Efter den gyldne generation med Mark O. Madsen i spidsen er vi i gang med et generationsskifte, og det tager lidt tid, før vores dygtige unge brydere kommer op på det niveau, men de er godt på vej, fortæller Thor Hyllegaard Pedersen, der sender to junior-talenter i kamp.

Nikolai Mohammedi stiller op i 55 kilo, mens Lukas Høier Jensen repræsenterer Thor i 77 kilo sammen med Oliver Krüger fra Thrott Åbyhøj, der til dagligt bor og træner i det Nationale Kraftcenter i Nykøbing.

Der brydes indledende kampe fra i eftermiddag kl. 16:00 og frem til kl. 20:00 i aften, og stævnet fortsætter i morgen kl. 10:30.

Fra kl. 15:30 udkæmpes der bronzekampe, og det stort anlagte finaleshow med musik og lyseffekter for alle pengene begynder kl. 16:30 og kører et par timer frem.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Bananrepublikken Danmark 19. maj 2019 kl. 23.27

AF: LEIF A. JENSEN

Gylden mammon S garanti for… 16. maj 2019 kl. 21.25

AF: STEEN BAHNSEN

Lukning af Dannelunde… 16. maj 2019 kl. 14.27

AF: CARSTEN GRACE HARDINGTON

Gerninger, beregnet på at… 14. maj 2019 kl. 09.49

AF: STEEN BAHNSEN

AF: JOHN WENNERWALD

Regeringens bluffnummer 12. maj 2019 kl. 21.24

Annonce