cookie-og-privatlivspolitik
NFH-profilen Kristina "Mulle" Kristiansen skal spille en stor kamp, hvis NFH skal have noget med hjem fra aftenens svære udekamp mod Herning-Ikast.
Foto: Flemming K. Karlsen

Sport

Vicemestre i favoritrollen

NFH på svær udebanemission i det midtjyske mandag aften.
07. oktober 2019 kl. 12:19 Af Thomas Jensen

Annonce

NYKØBING Efter veloverstået landskampspause kører kampene atter for fuld tryk i den hjemlige håndboldliga, hvor NFH i aften på udebane møder vicemestrene fra Herning-Ikast.

Et opgør som NFH-træner Jakob Larsen glæder sig til vel vidende, at NFH går ind til kampen som underdog.

- De er klare favoritter. Det skal der ikke herske tvivl om, lyder det fra NFH-træneren.

- Men vi kommer i en langt bedre forfatning, end vi gjorde i ugerne op til landsholdspausen, siger Jakob Larsen og peger på, at Angelica Wallén er tilbage efter skade.

Og så har tilgangen af Matilde Schæfer gjort, at forsvarsspillet har fået langt mere tyngde, og ifølge Jakob Larsen kan man holde et langt større pres på modstanderen kampen igennem.


Skal løbe kontra

Netop forsvaret bliver nøglen til eventuel succes mod Herning-Ikast, siger han.

- Kan vi stå godt i defensiven, så har vi mulighederne for at løbe kontra, og det bliver meget vigtigt, understreger han.

Ayaka Ikehara og Johanna Westberg er så småt begyndt at deltage i haltræningen, men der er et stykke vej til spilletid endnu. Det samme gælder for Mathilde Nielsen, der ikke rigtig mærker bedring i den bruskskade i knæet, hun har døjet med siden sæsonstarten.

Herning-Ikast har skiftet ud på trænerposten op til denne sæson, hvor Kristian Kristensen er blevet afløst af den hidtidige assistent Mathias Madsen.


Norske profiler

Derudover har man fået tilgang af Jeanett Kristiansen, der er søster til den norske landsholdsprofil Veronica Kristiansen samt endnu en nordmand i stregspilleren Vilde Johansen, der duellerer om spilletiden med den tidligere NFH'er Sarah Iversen.

Venstrehånden Stine Skogrand er vendt tilbage efter barselsorlov og erstatter Louise Burgaard, der er skiftet til fransk håndbold.

- Det er et rigtig dygtigt hold med store profiler i Helene Fauske, Jeanett Kristiansen og Stine Skogrand, og så skal vi ikke glemme Sabine Englert i målet, siger Jakob Larsen.

Herning-Ikast har fået en lovende sæsonstart med et kun et nederlag mod Silkeborg-Voel, mens de har imponeret stort ved at slå Odense på udebane, og kvalificeret sig til landspokalturneringens Final-4 med en tæt kvartfinalesejr ude mod Team Esbjerg.

Kampen transmitteres direkte på TV2 Sport og kan også følges i Radio SydhavsØerne fra kl. 20:00.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Mundbind i flextrafik 09. august 2020 kl. 21.38

AF: HANS JØRGEN JØRGENSEN

Torvet i Nykøbing 08. august 2020 kl. 14.22

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

AF: FRANCOISE ANDERSEN

DIAMANTBRYLLUP 23. juli 2020 kl. 10.44

Annonce