cookie-og-privatlivspolitik
Hvis Mikkel Dahl (11) får genvalg til startopstillingen mod HIK i aften, kan forwarden fortsætte målscoringen fra weekenden.
Hvis Mikkel Dahl (11) får genvalg til startopstillingen mod HIK i aften, kan forwarden fortsætte målscoringen fra weekenden.
Foto: Ingrid Riis

Sport

Vigtigt at komme videre i pokalen

Nykøbing FC møder onsdag HIK på kunstgræs i Gentofte
12. september 2018 kl. 13:20 Af Torben Mølgaard

Annonce

NYKØBING Nykøbing FC har ikke nydt den store succes i pokalturneringen gennem flere år, men det håber "bjørnebanden" at ændre på i denne sæson.

Chancen for avancement til 3. runde har i hvert fald sjældent været større, idet falstringerne må påtage sig favoritrollen i aften på udebane mod HIK fra 2. division.


Det er længe siden

Hvis Nykøbing FC vinder, vil det være første gang siden 2013, at falstringerne når 3. runde i pokalturneringen, hvor "bjørnene" dengang tabte til Hobro, der på dette tidspunkt var tophold i 1. division.

I mellemtiden har heldet ikke tilsmilet Jens Olsen & co., der tre gange er røget ud til 1. divisionshold i 1. og 2. runde - HB Køge, Næstved og FC Roskilde - mens der kun har været et enkelt flop mod Greve fra Danmarksserien for fire år siden.

- Vi vil meget gerne videre til næste runde, siger Nykøbing FC's cheftræner Jens Olsen, der dog agter at rokere på flere pladser i startopstillingen.


Bred trup i aktion

- Vi har en bred trup med folk, der fortjener at spille. Jeg glæder mig til at se dem i aktion og tror, de kan levere et godt resultat, siger Jens Olsen.

Træneren skifter derfor ud på adskillige pladser uden at ville afsløre præcist hvor mange. Men det ligner pokalgenvalg til Thomas Villadsen i målet, og mon ikke både Kasper Jensen og Gustav Kjeldsen skal have spilletid i defensiven ligesom trioen Emil F. Holten, Sebastian Koch og Sigurd B. Schøndorf på de offensive pladser.

Nykøbing FC kommer til pokalkampen med fornyet selvtillid i truppen efter sejren i Fredericia i søndags.

- Man skal aldrig underkende sejre, så selvfølgelig har jeg mærket, at der er lidt kortere vej mellem smilene hos spillerne, noterer Jens Olsen.


Stærkt hjemmehold

HIK var ikke i aktion i weekenden, idet den københavnske forstadsklubs kamp mod Avarta blev udsat, efter begge hold havde spillere udtaget til "vikarlandsholdet" i sidste uge.

Aftenens værter - med den tidligere NFC-kaptajn Mathias Olsen på holdet - indtager p.t. ottendepladsen i 2. division efter seks kampe, hvoraf kun en enkelt er tabt.

- Det er et typisk københavnerhold, der ofte klarer sig godt mod på papiret bedre hold, siger Jens Olsen, der har noteret, at HIK hjemme på kunstgræsset på Gentofte Stadion i de sidste 25 kampe kun har tabt til Silkborgs daværende Superligahold i pokalturneringen i fjor.

Nykøbing-træneren kan dog finde trøst i, at "bjørnene" ved det sidste besøg i Gentofte vandt komfortabelt 3-0 i foråret 2016 på vej mod oprykningen til 1. division.

Der er kick off i aften kl. 18:30.

Læs også artiklen "Glæder sig til gensyn" på onsdagens sportsider i Folketidende.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

AF: BJARKE ROSENKILDE

De kære konventioner. 11. juli 2019 kl. 15.26

AF: MARTIN WOUTERS

cykelbro, lille ekstra ø og… 08. juli 2019 kl. 09.07

AF: JOHN WENNERWALD

Fattigdomsgrænsen genindføres 07. juli 2019 kl. 22.38

AF: BJARKE ROSENKILDE

Sandheden er ilde hørt 07. juli 2019 kl. 16.31

AF: JOHN WENNERWALD

Brystkræftsafdeling flyttes 30. juni 2019 kl. 22.05

Annonce