cookie-og-privatlivspolitik
Stephan Hansen omgivet af nummer to, Domagoj Boden fra Kroatien (th), og nummer tre, englænderen Chris White.
Stephan Hansen omgivet af nummer to, Domagoj Boden fra Kroatien (th), og nummer tre, englænderen Chris White.
Foto: Archery GB

Sport

Vinder 34.000 kr. i England

Stephan Hansen fortsætter med at at imponere på den store scene.
02. december 2019 kl. 13:50 Af Allan Plenborg

Annonce

BIRMINGHAM Nagelsti-drengen Stephan Hansen fortsætter med at markere sig på den store scene. Denne gang ved at vinde det store internationale stævne, Back2Back i Birmingham, Englan.

Og det var en givtig triumf, idet der var 5.000 amerikanske dollars - cirka 34.000 danske kroner - til den 24-årige bueskytte fra Nykøbing F. Bueskyttelaug.

Sædvanligvis skydes en kvalifikation efterfulgt af knockout-skydning, men i Birmingham var compoundskytterne inddelt i fem puljer á seks skytter, som skød alle mod alle.

Stephan Hansen gjorde kort proces: Han vandt sine fem kampe og blev en sikker puljevinder. 18 bueskytter gik videre til anden runde med tre seksmands puljer. Stephan Hansen vandt på ny alle sine matcher - flere endda med 120 point - maksimum.

De bedste to skytter fra hver pulje gik videre til shoot up-finalen. Skytterne blev seedet efter deres puljeresultater, og som vinder af begge puljeskydninger blev Stephan Hansen topseedet, hvilket indebar, at han var direkte i guldfinalen, mens de øvrige måtte ud i indtil flere skydninger.

I den endelige finale stod Stephan Hansen over for den kroatiske landsholdsskytte Domagoj Buden, hvor 10'er-ringen var ændret til en 11'er ring. Men for Stephan Hansen betød det intet, da han satte alle sine 12 pile lige i centrum og således scorede maksimum, 132. Det var rigeligt til at vinde den ganske seværdige og spændende finale, da kroaten måtte nøjes med 130 point.

- Jeg havde en god fornemmelse, inden skydningen gik i gang, og jeg må sige, at jeg havde fået indstillet buen godt.

- Konkurrencen i den internationale top af bueskydning er hård, men lige for tiden kan jeg være med fremme ved hvert stævne, siger Stephan Hansen, som om små to uger skal ud på en ny stor opgave, når han stiller op i et World Cup-stævne i Rom.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Mundbind i flextrafik 09. august 2020 kl. 21.38

AF: HANS JØRGEN JØRGENSEN

Torvet i Nykøbing 08. august 2020 kl. 14.22

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

AF: FRANCOISE ANDERSEN

DIAMANTBRYLLUP 23. juli 2020 kl. 10.44

Annonce