cookie-og-privatlivspolitik
Joachim Wagner (th) debuterede for det daværende Lolland-Falster Alliancen i august 2009 og har spillet 277 kampe for "bjørnebanden" over godt ti sæsoner.
Joachim Wagner (th) debuterede for det daværende Lolland-Falster Alliancen i august 2009 og har spillet 277 kampe for "bjørnebanden" over godt ti sæsoner.
Foto: Ingrid Riis

Sport

Wagner forlader Nykøbing FC

Angriberen sigter efter superligaen.
21. november 2019 kl. 11:40 Af Torben Mølgaard

Annonce

NYKØBING Bortset fra anfører Lars Pleidrup er der ingen med større kampanciennitet hos Nykøbing FC end den 27-årige angriber Joachim Wagner.

Men nu har Nakskov-drengen spillet sin sidste kamp for "bjørnebanden", idet han forlader klubben, når kontrakten udløber med udgangen af året.

- Jeg har lyst til at prøve noget nyt. Jeg vil gerne blive udfordret spillemæssigt og møde nye mennesker, fortæller Joachim Wagner om baggrunden for ikke at forlænge den nuværende et-årige kontrakt med Nykøbing FC.

Den antritsstærke angriber har aldrig lagt skjul på, at ambitionen handlede om på et tidspunkt at spille i Superligaen.


Det skal snart være

- Jeg er 27 år, så det skal snart være, hvis målet skal opfyldes, påpeger Joachim Wagner, der de sidste to gange blot har lavet korte et-årige forlængelser med NFC.

- Det stiller mig mere frit til et klubskifte, når jeg ikke er kontraktligt bundet, siger nakskovitten.

Der har i dette efterår allerede været løselige kontakter fra klubber i toppen af 1. division.

- Det skal være et skridt op ad stigen i forhold til NFC, siger Joachim Wagner.

- Måske går der et par uger eller tre, inden noget er på plads, men jeg er fortrøstningsfuld, understreger angriberen, der har spillet 277 kampe for "bjørnebanden" og gennem godt ti sæsoner scoret 75 mål.

Dermed overgås han på listen over målkonger hos "bjørnene" kun af klublegenderne Martin Lohse (225 mål) og Kenneth Jørgensen (79 mål).

Joachim Wagner kom fra Nakskov til det daværende Lolland-Falster Alliancen som andet års U/17-spiller i 2008 og debuterede allerede året efter som 19-årig på divisionsholdet, der lige var rykket ned fra 1. division.

Debuten blev en kæmpesucces, idet Wagner scorede sejrsmålet i 1-0 sejren over Skjold.

Siden har angriberen være topscorer flere gange og havde vel sin bedste tid i den første sæson i 1. division (2016-17), hvor han med 14 mål i 32 kampe blev nummer to på topscorerlisten i landets næstbedste række.

Denne sæson har ikke været nogen dans på roser for Joachim Wagner, der missede optakten på grund af en hofteoperation sidst på foråret.

Det er kun blevet til seks kampe i startopstillingen udover pokalkampen mod Ledøje-Smørum, hvor han scorede efterårets eneste mål. Og kun 90 minutter i to af i alt 12 kampe siden 1. september.

Udover scoringen i debutkampen har højdepunktet for Joachim Wagner været oprykningen til 1. division og i det hele taget opturen under træner Jens Olsen og sportschef Claus Jensen med mere professionelle tilstande i klubben.

- Jeg kunne godt finde på at vende tilbage til NFC engang som spiller eller måske som træner, lyder afskedsbemærkningen fra Joachim Wagner.

Efter Kasper Jensen tidligere på ugen udmeldte et klubskifte til Norge, forlader endnu en kulturbærer NFC, hvor det lokale islæt i truppen efterhånden kun udgør en håndfuld spillere.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

er dette rigtigt at man vil… 18. september 2020 kl. 17.07

AF: MARTIN WOUTERS

lindholm ghetto 18. september 2020 kl. 17.00

AF: MARTIN WOUTERS

storstrøms bro 17. september 2020 kl. 13.57

AF: HENNING ABILDGAARD

Hastværk med… 15. september 2020 kl. 21.07

AF: JOHN WENNERWALD

Det skal være nemt at være syg 13. september 2020 kl. 22.19

AF: KNUD ÆRBO

Besparelser i ældreplejen 12. september 2020 kl. 10.18

Annonce