Wijnaldum-hammer baner vej for tre point til Liverpool

Med fuld kraft sparker Georginio Wijnaldum (5) sit Liverpool-hold på sejrskurs ude mod Cardiff. Foto: Rebecca Naden/Reuters

Med to mål i anden halvleg ude mod Cardiff tog Liverpool tre point og generobrede duksepladsen i ligaen.

Der er ikke råd til pointtab i toppen af Premier League, hvor Liverpool og Manchester City kæmper en indædt duel om mesterskabet.

Og Liverpool holdt søndag trykket på Manchester City, da Merseyside-klubben på udebane slog nedrykningstruede Cardiff med 2-0.

Georginio Wijnaldum og James Milner stod for målene i anden halvleg, hvor danske Kenneth Zohore kom på banen for Cardiff efter 67 minutters spil.

Med sejren er Liverpool igen tophold, to point foran City, som dog har en kamp i hånden. Der resterer tre kampe i sæsonen for Liverpool.

Cardiff kæmper en hård kamp for overlevelse i bunden af Premier League, og det var meget tydeligt, at holdet ville være tilfreds med et enkelt point.

Al boldbesiddelse blev stort set overladt til Liverpool, som også kom frem til et par gode chancer, men skarpheden hos den ellers så farlige trio i front var ikke prangende i de første 45 minutter.

Waliserne slap til pause med 0-0 og var endda ved at bringe sig i front kort før pausen, men Alisson Becker præsterede en god redning på målstregen.

Billedet var det samme efter pausen, bortset fra at Liverpool endelig fik scoret.

Et fladt hjørnespark skråt bagud i feltet blev mødt af Georginio Wijnaldum, som hamrede bolden ind med et klokkerent vristspark efter 57 minutter.

Det tvang Cardiff længere frem på banen og gav en noget mere livlig kamp, hvor Liverpool måtte kæmpe for de tre point.

Dødsstødet til hjemmeholdet kom dog med ti minutter igen, da Mohamed Salah blev trukket ned i feltet og blev tilkendt et straffespark.

Det sparkede erfarne James Milner stensikkert ind til 2-0, og så var vejen til point blevet for lang for Cardiff.

Salah var tæt på at gøre det til 3-0 i slutminutterne, men der faldt ikke flere mål.

Arsenal tabte et skridt i kampen om top-4, der giver adgang til Champions League, da holdet hjemme tabte 2-3 til Crystal Palace.

Dermed er holdet på fjerdepladsen á point med Chelsea og kun to point foran Manchester United på sjettepladsen.