Yussuf Poulsen stråler og sørger for Leipzig-comeback

Yussuf Poulsen var i hopla for RB Leipzig lørdag. (Arkivfoto) Foto: Robert Michael/Ritzau Scanpix

Yussuf Poulsen scorede og fremprovokerede et straffespark i gyldne minutter kort efter indskiftning.

Yussuf Poulsen fik lørdag en omgang personlig succes, da RB Leipzig havde besøg af Greuther Fürth i Bundesligaen.

Danskeren blev skiftet ind til anden halvleg, og inden der var gået to minutter, havde han sendt bolden i kassen. Kort efter fremprovokerede han et straffespark, som Emil Forsberg omsatte til mål.

På den måde kickstartede Poulsen nærmest egenhændigt opgøret for Leipzig, der ved pausefløjt var nede 0-1.

Leipzig endte med at vinde 4-1 og tog dermed tre meget vigtige point i kampen for at hænge på i toppen af tabellen.

Klubben er placeret på sjettepladsen efter ni runder.

Efter tre Bundesliga-kampe i startopstillingen var Yussuf Poulsen lørdag placeret på bænken fra kampens begyndelse. Derfra kunne han se Branimir Hrgota bringe gæsterne i front.

Leipzig-træner Jesse Marsch tog konsekvensen af en sløj første halvleg og skiftede to friske spillere ind fra anden halvlegs begyndelse.

Den ene var Yussuf Poulsen, og få minutter inde i halvlegen landede bolden lidt tilfældigt i feltet hos danskeren, der smækkede til den og scorede med lidt hjælp fra en afretning.

Efter 52 minutter var danskeren på spil igen, da han blev revet ned i feltet, og så scorede svenske Emil Forsberg stensikkert på straffespark.

Dominik Szoboszlai og Hugo Novoa Ramos hamrede de sidste søm i Greuther Fürth-kisten med scoringerne til 3-1 og 4-1.

Bayern München fortsatte fremmarchen, da klubben vandt 4-0 over Hoffenheim, der havde både Jacob Bruun Larsen og Robert Skov på banen i løbet af kampen. Bayern ligger øverst i tabellen.

Dortmund rejste sig efter midtugens afklapsning i Champions League, hvor det endte med et 0-4-nederlag til Ajax. Lørdag snuppede klubben en 3-1-sejr over Bielefeld, der havde Jacob Barrett Laursen med.