cookie-og-privatlivspolitik
Nuvel, balkandanse er svære at mestre. Men dette års studenter kastede sig ud i øvelsen med højt humør og kampgejst.

40

Billeder

Nuvel, balkandanse er svære at mestre. Men dette års studenter kastede sig ud i øvelsen med højt humør og kampgejst.
Foto: Flemming Keith Karlsen

Studenter

- Vi er som musene, der svømmer mælken til smør

STOR BILLEDSERIE OG VIDEO: Studenterne dansede fredag på torvet i Maribo efter en bevægende dimission på gymnasiet.
29. juni 2019 kl. 10:40 Af Birgitta Andersen

Annonce

MARIBO "To trætte mus ... i en spand med mælk".

Sådan starter Gnags' julesang, og scenariet var også udgangspunkt for årets studentertale i salen på Maribo Gymnasium, der ikke ligefrem var decemberkold.

Erik Tougaard Møller blev af rektor Michael Levy Bruus beskrevet som en god kammerat og en meget social elev.

- Det er en elev, der har lært meget og udviklet sig meget i sin tid her på MG, sagde rektor.

Netop det at lære og udvikle sig var et centralt tema i studentertalen, der altså havde de to mus som omdrejningspunkt. Dog kom den ene mus rimeligt hurtigt af dage i denne udgave, fordi den druknede. Men den anden svømmede mælken først til fløde, så til smør og kravlede op til livet igen.

- Her er det både tiden og arbejdsindsatsen, der har været livgivende såvel for musen som for os, sagde studenten fra scenen.

- I vores studenterhuer står der to ting: vores afsluttende karakter og en masse hilsner fra venner og bekendte. Hvad er det så, der er vigtigst? Karaktererne er det smør, vi til sidst kan kravle op af spanden på. Men hilsnerne er de nære relationer, fortsatte han.

De nære relationer er vigtige i gymnasiets mange nedture og opture - heldigvis flest af sidstnævnte.

- Men nedturene er også vigtige. Nederlag udvikler os som mennesker. Så tak til de lærere, der med deres pres og mange afleveringer har givet os lyst til at frigøre os selv fra gymnasiet og givet os sparket til at komme videre ud i livet, grinede den unge mand, hvis stemme knækkede over af og til - mest på grund af festivitas.

- Her har vi fået venner for livet. Dem har vi delt opturene og nedturene med. Fællesskabet på MG vil altid være med os, sagde han og stoppede bevæget, så flere af kammeraterne også måtte finde kleenexen frem.

- Hvis I skal huske mig for noget ... hvis I skal huske os for noget, så er det, at man kan, hvad man vil ... ligesom musen i mælken.

Netop som de unge dansede ud af gymnasiets døre for sidste gang for at gå ombord i de pyntede hestevogne og lastbiler med diverse kække hilsner på siden, brød solen frem.

På torvet ventede det meste af byen på balkandanse og buksevand. Traditionen tro skal 12-tallerne løbe bag vognen til torvet, men så er der også dejlig svalende buksevand at glæde sig til.

Da 12-tallerne var blevet slæbt hvinende og brølende gennem springvandsstrålerne af deres kammerater, blev det alle andres tur. I den bagende sol var det lige før, flere tilskuere ønskede at få samme tur.

Efter vandturen og de vaklende dansetrin red de unge ud til deres livs fest. Her vil der ikke være mange spande med mælk, men der er jo også lang tid til næste jul.

Klik på billedet herover for at se resten af den store billedserie - og klik på videoen herunder for at se et videoklip fra studenternes Balkan-dans på torvet.

Har du selv taget billeder af årets studenter? Så er du velkommen til at sende dem til os på nyhedsdesk@folketidende.dk. Skriv gerne, hvor billederne er taget, og hvilken klasse, der er på billederne. Så bringer vi et udvalg her på folketidende.dk.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

SENESTE NYT

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God og sikker sommerferie! 12. juli 2020 kl. 22.42

AF: KENNETH WINTHER

Katastrofe kurs 12. juli 2020 kl. 22.03

AF: TOM AHLQVIST

Det Falsterske Diges holdbarhed 12. juli 2020 kl. 20.57

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

Annonce