cookie-og-privatlivspolitik
Traditionen tro kørte årets studenter op og dansede en tur om Christian X inden forældrebesøgene.

27

Billeder

Traditionen tro kørte årets studenter op og dansede en tur om Christian X inden forældrebesøgene.
Foto: Jan Knudsen

Studenter

137 hvide huer fylder byen

BILLEDSERIE: Nakskov fejrede studenterne.
28. juni 2019 kl. 11:50 Af Marianne Knudsen

Annonce

De 82 nybagte stx-studenter og 26 hf'ere fra Nakskov Gymnasium & Hf og 29 hhx- og htx-studenter fra Celf i Nakskov fejrede torsdag huerne med at køre hestevogn, danse og synge - og fulgte dermed en mere end 100 år gammel tradition.

Den desværre lidt tamme start på festdagen foregik dog i den mindre betydningsfulde teatersal i Nakskov, hvor borgmester Holger Schou Rasmussen tog imod årets studenter - da Nakskov Rådhus og byrådssalen jo er solgt.

Men den gamle byrådssals pondus har altså betydet noget for den særlige dag, kunne man mærke. Lokaleskiftet har kommunen også brugt til at droppe beværtningen med mousserende vin og kransekage.

At Axeltorv er en yndet parkeringsplads blev også slået fast, for da hestevognene ankom, var der et hav af parkerede biler på torvet. Skolerne havde glemt at give besked om, hvornår der skulle spærres af.

Men studenterne fik møvet sig ind mellem bilerne - og heldigvis fejlede deres humør intet.

Hestevognene var som altid udsmykket med bannere, hvor man kunne læse alt fra "Vi kom for at lære cosinus og sinus. Nu kan vi hverken + eller -" til "Det var alfa og omega at komme på Annes Bodega. Hvis den bliver lukket, er vores drøm slukket." Drilleremser som "Nissehuer er røde og studenterhuer blå" var der selvfølgelig også.

Har du selv taget billeder af årets studenter? Så er du velkommen til at sende dem til os på nyhedsdesk@folketidende.dk. Skriv gerne, hvor billederne er taget, og hvilken klasse, der er på billederne. Så bringer vi et udvalg her på folketidende.dk.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Efterslæbet bliver stort 05. april 2020 kl. 21.11

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

En folkelig sammenslutning 05. april 2020 kl. 19.36

AF: CARSTEN ANDERSEN

Nakskov kan ikke få hænderne ned 03. april 2020 kl. 16.44

AF: BIRGITT BJERRE

Cykelstier langs Sundruten… 01. april 2020 kl. 09.50

AF: BJARKE ROSENKILDE

Hjernevask, medierne,… 31. marts 2020 kl. 23.30

AF: JOHN WENNERWALD

Solidaritet når regningen kommer 29. marts 2020 kl. 20.35

Annonce