cookie-og-privatlivspolitik
Rektor Charlotte Maegaard Kristiansen sagde til de unge, at op og ned-ture er med til at gøre dem til hele og spændende mennesker med en historie at fortælle.

2

Billeder

Rektor Charlotte Maegaard Kristiansen sagde til de unge, at op og ned-ture er med til at gøre dem til hele og spændende mennesker med en historie at fortælle.
Foto: Claus Hansen

Studenter

Celfs rektor til studenter: - Tilgiv, sig pyt og grin

Brian Lindorf Hansen: - Vælg selv, det er jeres liv og jer, der skal leve med hverdagen.
01. juli 2019 kl. 17:00 Af Marianne Knudsen

Annonce

NAKSKOV - Slap af. Hold op med at lytte til dem, som siger, I konstant skal stræbe efter at være den bedste version af jer selv. Det bliver kedeligt, lød det fra rektor Charlotte Maegaard Kristiansen ved translokationen lørdag for årets handelsstudenter og tekniske studenter.

- I får ingen gode historier at fortælle til jeres 25-års jubilæum, hvis I ikke satser og træder ved siden af indimellem og laver fejl og dumheder. Rejs jer op. Ryst det af jer. Grin af jer selv. Accepter jeres fejl og mangler. Accepter, at andre også har fejl, men tro på deres gode intentioner. Lad være med at tro, at andre laver fejl for at genere jer.

- Så vigtig er ingen. Tilgiv, sig pyt og grin, opfordrede rektor.

Hun forberedte også årets studenter på, at kaos vil komme:

- I kan ikke lave en plan, som forhindrer det. Men I kan planlægge, så I kommer gennem kaosset. I kan uddanne jer. I kan måske lægge penge til side. I kan købe et hus på en grund, som ligger mere end syv meter over havoverfladen. I kan pleje jeres venskaber, så de er der for jer, men I er aldrig sikre.

- Katten kan blive kørt over, mor kan blive syg, kæresten kan finde en anden. Du kan blive fyret. Alt kan ske, advarede Charlotte Maegaard Kristiansen om og opfordrede de unge til at øve sig i at rejse sig igen og trøstede med, at op- og nedturene vil være med til at gøre dem til hele og spændende mennesker.

Destinationschef for Visit Lolland-Falster, Brian Lindorf Hansen, holdt translokationstalen og opfordrede de unge til at tilegne sig mod og energi og til at vise ansvar ved at være træner, fodbolddommer, have fritidsarbejde eller noget helt andet. For når man står med ansvaret, så udvikler man sig.

- Vælg ikke, hvad andre siger. Vælg selv, det er jeres liv og jer, der skal leve med hverdagen. Det kan se fint ud med et fancy CV og en høj løn, men det afgørende er, om I trives, udvikler jer og arbejder med noget, I brænder for.

Skal man opnå resultater, skal man dog ikke stå alene, lød rådet videre til årets hhx- og htx-studenter.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

SENESTE NYT

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Mundbind i flextrafik 09. august 2020 kl. 21.38

AF: HANS JØRGEN JØRGENSEN

Torvet i Nykøbing 08. august 2020 kl. 14.22

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

AF: FRANCOISE ANDERSEN

DIAMANTBRYLLUP 23. juli 2020 kl. 10.44

Annonce