cookie-og-privatlivspolitik

2

Billeder


Foto: Per Klaaby

Studenter

Lisbeth Zornig talte til handelsstudenter
03. juli 2012 kl. 07:50 Af Peter Gade (pg@folketidende.dk)

Annonce

-Da jeg blev spurgt, om jeg ville holde tale ved jeres translokation, vidste jeg ikke rigtigt, hvad jeg skulle svare, for jeg havde aldrig været til en sådan.

- Så spurgte jeg min niece Natacha, der er blevet student her i dag, om jeg skulle gøre det og hun sagde ja. Derfor står jeg her. Sådan forklarede formanden for børnerådet, Lisbeth Zornig Andersen med rødder på Lolland, da hun lørdag gik på talerstolen for at holde årets tale ved handelsgymnasiet og teknisk gymnasiums translokation på Nakskov Uddannelsescenter.

Kort efter tilføjede hun, at når hun ikke havde været til translokation før, var det fordi hun og nogle andre havde lavet så meget hærværk på Haslev Gymnasium, at translokationen blev aflyst.

Lisbet Zornig blev kendt i offentligheden, da hun blev formand for børnerådet, og da hun udgav sin bog om sin opvækst på Lolland, præget af druk, vold og misbrug.

Dernæst opfordrede hun de unge studenter på de forreste rækker til ikke at lade sig kue af, at de er blevet kaldt “fucked up-generationen”

- Jeg vil meget hellere kalde jer fordi-jeg-kan-generationen, for I kan meget mere end det mediebillede, hvor I bliver kaldt dovne og uduelige.

- I kan meget mere end jeres forældre, og I er dokumenteret mindre kriminelle end jeres forældre.

- I ved også mere end jeres forældres generation.

Lisbeth Zornig hæftede sig også ved, at de unge i dag oftere begår selvmord end tidligere, så hun opfordrede de unge til at vende vreden udad - ikke indad.

- Jeg har stjålet bilnøgler i I-centret, drukket mig fuld på Stormarkskolen, brækket mig foran Jernstangen, røget hash på BUC og set min mor komme gennembanket på sygehuset.

Til sidst blev jeg sendt så langt væk som muligt indenfor amtet - til Fakse Ladeplads.

- Men jeg er også glad for Nakskov, hvor der var gode mennesker, der tog sig af mig, og det brugte hun til at opfordre de unge til at tage sig af hinanden.

Efter talen uddelte uddannelseschef Jesper Madsen legater fra Nakskov Handel & Erhverv og HK. De gik til Thomas Andres Nielsen, Marcus Frederiksen, Anja Tove Pedersen Camilla Rasmussen og Sabine Lærke.

Og så sluttede seancen med en smuk Elton John-sang fremført af Christine Munk fra h3a, inden der blev serveret en forfriskning, hvorefter de unge drog ud på rundtur på lastbilslad i Nakskov og nærmeste omegn.

 
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

SENESTE NYT

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BUPL SYDØST

BUPL: Stop den onde SFO-spiral 10. august 2020 kl. 14.48

AF: JOHN WENNERWALD

Mundbind i flextrafik 09. august 2020 kl. 21.38

AF: HANS JØRGEN JØRGENSEN

Torvet i Nykøbing 08. august 2020 kl. 14.22

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

Annonce