cookie-og-privatlivspolitik
Den 13-årige Jayme Closs, der var forsvundet i tre måneder, var tynd, oprevet og forvirret , da hun pludselig dukkede op henvendte sig til en fremmed og bad om hjalp i den afsondrede lille skovby Gordon i Midtvesten i USA.
Den 13-årige Jayme Closs, der var forsvundet i tre måneder, var tynd, oprevet og forvirret , da hun pludselig dukkede op henvendte sig til en fremmed og bad om hjalp i den afsondrede lille skovby Gordon i Midtvesten i USA.
Foto: Handout./Reuters

Udland

13-årig pige undslap mand bag drab på hendes forældre

Pige på 13, der var savnet i tre måneder, hjalp politiet med at fange bortfører.
12. januar 2019 kl. 09:27 Af /ritzau/AP

Annonce

En 21-årig mand dræbte et ægtepar i USA's delstat Wisconsin i Midtvesten, som led i en bortførelse af deres 13 år gamle datter. Han holdt derefter pigen i fangenskab i tre måneder.

Det lykkedes hende at flygte og nå i sikkerhed, mens han kørte rundt og ledte efter hende, oplyser myndighederne.

Den 13-årige Jayme Closs var tynd, oprevet og forvirret og iført alt for store sko, da hun henvendte sig til en fremmed og bad om hjalp i den afsondrede lille skovby Gordon i Midtvesten.

Det var her, hun ifølge politiet havde været holdt i fangenskab af Jake Thomas Patterson, som blev anholdt kort efter og anklaget for bortførelse og drab.

Han var øjensynligt ude at lede efter pigen i sin bil.

Ifølge myndighederne brød han ind i pigens hjem med et jagtgevær i oktober og dræbte hendes mor og far i et omhyggeligt planlagt angreb.

Patterson havde blandt andet kronraget sit hoved, så han ikke ville efterlade hår i huset.

Nyheden om fundet af pigen blev mødt med jubelråb i hendes hjemby Barroln små hundrede kilometer derfra, hvor en storstilet eftersøgning blev afsluttet, og hvor mange havde frygtet, at teenageren var blevet dræbt.

- Jeg mærkede mine ben ryste under mig. Det var fantastisk. Hvilket pres, hvilken lettelse, siger sherif Fitzgerald i Barron om det øjeblik, hvor han erfarede, at Jayne var blevet fundet.

Jayme har fortalt indbyggere i Gordon, som tog hende ind og hjalp hende, at hun var flygtet fra den hytte, hvor hun havde været indespærret.

- Hun sagde ikke hvordan eller hvorfor. Hun sagde, at hun ikke kendte bortføreren, siger en nabo.

Efterforskere har ikke offentliggjort detaljer om pigens flugt eller hendes fangenskab. De siger, at der ikke er tegn på, at Patterson kendte Jayme eller hendes familie, eller havde været i kontakt med hende på sociale medier.

- Jeg ved, at alle søger efter svar på alle disse spørgsmål. Tro mig, det samme gør vi, siger Fitzgerald.

Sheriffen siger, at han ikke ved, om pigen blev misbrugt. Hun har været indlagt til observation, men er udskrevet igen.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: FREDDI HANSEN

"Ugeavis lagt for had" 20. august 2019 kl. 21.02

AF: JOHN WENNERWALD

Forbyd lattergas 18. august 2019 kl. 22.18

AF: BJARKE ROSENKILDE

I begrebsforvirringens golde favn. 18. august 2019 kl. 12.47

AF: LARS RASMUSSEN

Solceller omkring Grænge landsby 15. august 2019 kl. 18.53

AF: LEIF A. JENSEN

Stem, som I plejer og… 13. august 2019 kl. 18.53

AF: JOHN WENNERWALD

Den udødelige 11. august 2019 kl. 21.03

Annonce