cookie-og-privatlivspolitik
Migranter ankommer til den sydøstlige kyst på den spanske ø Gran Canaria tidligere i år. De nåede frem i træbåd.
Migranter ankommer til den sydøstlige kyst på den spanske ø Gran Canaria tidligere i år. De nåede frem i træbåd.
Foto: Javier Bauluz/Ritzau Scanpix

Udland

17-årig pige drev rundt på havet i tre uger

Ud af 59 passagerer var den 17-årige Aicha fra Elfenbenskysten en ud af kun tre overlevende.
15. maj 2021 kl. 09:40 Af Ritzau

Aicha - en 17-årig pige fra Elfenbenskysten - blev set fra luften af besætningen i en helikopter fra Spaniens luftvåben, efter at hun havde drevet rundt i en båd på havet i tre uger uden vand og mad.

Omkring hende lå døde mennesker, som var døde af tørst. Hun var en af kun tre overlevende på båden, som sejlede ud med 59 om bord.

Det er den hidtil største tragedie i en migrantbåd på vej mod De Kanariske Øer.

- Jeg græd, da jeg så helikopteren nærme sig, siger hun i en tv-optagelse, som BBC viste lørdag, hvor Aicha var blevet genforenet med de personer fra flåden, som reddede hende.

- I begyndelsen bad vi, da vi drev rundt og manglede vand. Folk lå grædende og råbte på vand, inden de døde. Nogle fik havvand i en sko, siger hun i et interview.

Annonce

- Ingen havde kræfter til at kaste de døde i havet, tilføjer hun.En løjtnant i den spanske flåde, Cristina Justo, siger, at de tre overlevende var fuldstændigt dehydrerede.

Aicha forlod sin hjemby i Elfenbenskysten i november, hvor hun tog til Mauretanien. Her fik hun en plads i båden. Hendes ældre søster vidste, at hun ville begive sig ud på den farefulde rejse.

Et af de besætningsmedlemmer, som var på helikopteren, der reddede Aicha, siger, at han ved, at der vil komme nye lignende missioner for helikopterne.

Tusindvis af afrikanere søger mod bedre liv i Europa, og trafikken af migranter fortsætter til blandt andet de spanske ferieøer Gran Canaria og Tenerife.

Siden 2015 er over en halv million migranter kommet med både til Italien, siger IOM, Den Internationale Organisation for Migration.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

EM i skyggen 13. juni 2021 kl. 23.00

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

AF: JOHN WENNERWALD

Modige beslutninger 06. juni 2021 kl. 21.56

AF: JOHN WENNERWALD

Sorteper 30. maj 2021 kl. 21.04

Annonce

ANNONCE