cookie-og-privatlivspolitik
Mindst 201 mennesker omkom og 63 andre savnes efter store oversvømmelser i Kina i juli og august, oplyser officielle redningstjenester. Foto viser oversvømmesler i Dazhou City i Kinas sydvestlige Sichuan provins i midten af juli.
Mindst 201 mennesker omkom og 63 andre savnes efter store oversvømmelser i Kina i juli og august, oplyser officielle redningstjenester. Foto viser oversvømmesler i Dazhou City i Kinas sydvestlige Sichuan provins i midten af juli.
Foto: AFP/Ritzau Scanpix

Udland

200 omkom i Kina under oversvømmelser denne sommer

De seneste dødsfald skete onsdag morgen i den bjergrige vestlige Sichuan provins, hvor over 30 savnes.
21. august 2019 kl. 08:22 Af /ritzau/AP

Annonce

Mindst 201 mennesker omkom og 63 andre savnes efter store oversvømmelser i Kina i juli og august, oplyser officielle redningstjenester.

De seneste dødsfald skete onsdag morgen i den bjergrige vestlige Sichuan provins, hvor otte personer blev meldt dræbt og 23 blev savnet.

Tidligere i august blev 39 dræbt og ni andre meldt savnet, da tyfonen Lekima gik ind over landet.

Det samlede antal omkomne i juli var på 154 og 31 blev meldt savnet.

Over 1,3 millioner mennesker blev tvunget til at forlade deres hjem og søge til nødcentre.

Årlige oversvømmelser i Kina er blandt landets mest ødelæggende naturkatastrofer. Oversvømmelserne sker, når floderne går over deres bredder i regntiden.

Oversvømmelser er taget til efter mennesker har ændret på flodsystemer og bjergområder.

De værste oversvømmelser i nyere tid skete i 1998, da over 3700 mennesker omkom langs floderne Yangtze, Songhua, Zhujiang og Nen.

Jord- og mudderskred har også kostet dusinvis af menneskeliv i år. Tidligere i denne måned omkom to og syv andre blev meldt savnet efter jordskred i det vestlige Sichuan, hvor elforsyning og kommunikationslinjer blev ødelagt.

Tidligere i denne måned blev 17 jernbanearbejdere dræbt ved et jordskred i Sichuanprovinsen, da de arbejdede med at udbedre skader efter tidligere jordskred.

Tyfonen Lekima skabte kaos i dele af Shanghai den 10. august, da huse og træer blev jævnet med jorden syd for storbyen. Shanghai ved Yangtze-deltaets bredder er Kinas største by med 23,4 millioner indbyggere.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

AF: JOHN WENNERWALD

Skinner frem for bus 28. juni 2020 kl. 23.26

AF: JOHN WENNERWALD

Statslige arbejdspladser… 21. juni 2020 kl. 21.51

Annonce