cookie-og-privatlivspolitik
Mark og Patricia McCloskey er blevet benådet efter, at de fik mindre domme for sidste år at true en fredelig demonstration med automatvåben.
Mark og Patricia McCloskey er blevet benådet efter, at de fik mindre domme for sidste år at true en fredelig demonstration med automatvåben.
Foto: Laurie Skrivan/Ritzau Scanpix

Udland

Advokater der truede fredelig sort demonstration benådet

Amerikansk par, der sidste år blev kendt for at rette våben mod fredelig demonstration, slipper for straf.
04. august 2021 kl. 08:23 Af Ritzau

Det amerikanske par, der sidste år gik verden rundt, fordi de svært bevæbnede truede en ellers fredelig Black Lives Matter-demonstration, er blevet benådet af guvernøren i Missouri.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Parret Mark og Patricia McCloskey blev kendt i hele USA og resten af verden, da video fra en fredeligt demonstration gennem et velhaverkvarter i St. Louis, hvor de bor, spredtes på sociale medier.

Den viste, hvordan de to kom svært bevæbnede ud af deres hus. Mark McCloskey med et automatgevær og Patricia med en mindre pistol, som de pegede mod de sorte demonstranter, der stille defilerede gennem kvarteret.

Videoen blev et symbol på de enorme forskelle, der præger USA. Både hvid og sort, rig og fattig og ikke mindst den frygt, nogle velhavende hvide har for sorte.

Annonce

Samtidig blev den en aktiv del af den præsidentvalgkamp, der udspillede sig sidste år og de to blev helteskikkelser for dele af den republikanske vælgerbase.

- Det er ulovligt at vifte med våben på en truende måde mod personer, der deltager i en ikke voldelige protest, sagde anklager i St. Louis Kimberly Gardner, da parret sidste år blev sigtet.

Det endte med mindre domme for chikane. Men de to er altså nu benådet af Missouris republikanske guvernør, Mike Parson. Hvilket han da også siden sidste år har sagt, at han ville, skulle de blive dømt.

Mark McCloskey meddelte i maj, at han vil stille op til Senatet. I en kampagnevideo bruger han aktivt episoden, omend han oplevelse af den er svær at genkende fra videoen.

- Da en vred horde kom for at ødelægge mit hus og dræbe min familie sagde jeg stop. Jeg vil aldrig trække mig tilbage, siger han i videoen ifølge AFP.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MOGENS H CHRISTENSEN

Borgmesteren er nede 24. september 2021 kl. 13.46

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

AF: DITTE RUST

Spoiler: Poolhusene i… 21. september 2021 kl. 12.35

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

AF: LINDA SOMMER

Alle kan noget 18. september 2021 kl. 16.47

AF: JOHN WENNERWALD

Anonym og fortrolighed 14. september 2021 kl. 22.36

Annonce

ANNONCE