cookie-og-privatlivspolitik
Sudanesiske demonstranter aktionerer uden for forsvarsministeriet i Khartoum. Sudans ledende protestgruppe siger, at der bliver gjort forsøg på at stoppe demonstrationerne, som har bragt Sudans militær under massivt pres for at overdrage magten til en ny civil regering.
Sudanesiske demonstranter aktionerer uden for forsvarsministeriet i Khartoum. Sudans ledende protestgruppe siger, at der bliver gjort forsøg på at stoppe demonstrationerne, som har bragt Sudans militær under massivt pres for at overdrage magten til en ny civil regering.
Foto: Umit Bektas/Reuters

Udland

Aktivister i Sudan siger hæren vil opløse protestaktion

På sociale medier opfordrer aktivistgruppe folk til at gå på gaden for "beskytte jeres revolution".
15. april 2019 kl. 11:13

Annonce

Der bliver mandag gjort forsøg på at opløse en protestaktion foran forsvarsministeriet i hovedstaden Khartoum. Her sidder demonstranter på pladsen foran ministeriet.

Det oplyser Sudans ledende protestgruppe.

Gruppen SPA opfordrer på sociale medier folk til at slutte sig til deres aktion for "beskytte jeres revolution".

Sudans militær er under massivt pres fra demonstranter og fra vestlige regeringer for at overdrage magten til en ny civil regering. Det er tiende dag i træk, at masseprotester fortsætter i de centrale dele af Khartoum.

Tusindvis af mennesker har slået lejr uden for komplekset, som udgør forsvarsministeriet. Det sker, efter at demonstranternes ledere har udstedt krav til det militære råd. Det har magten efter afsættelsen af landets veteranleder, præsident Omar al-Bashir.

Sudans militære råd meddelte mandag formiddag, at det er blevet omstruktureret, og at general Hashem Abdel Muttalib Ahmed Babakr er indsat som ny hærchef.

Som hans næstkommanderende er udnævnt general Mohamed Othman al-Hussein, hedder det i en erklæring fra rådet.

Det regerende militærråd meddelte søndag, at det har fjernet forsvarsminister Awad Ibn Auf. Det har fyret landets udsending i USA samt udpeget en ny spionchef.

Forsvarsministeren var indtil fredag aften leder af det militærråd, der regerer Sudan, efter Bashir tidligere på ugen blev afsat.

Også Sudans charge d'affaires i Washington, Mohamed Atta, er fyret.

Han er tidligere chef for den frygtede efterretningstjeneste. Under hans ledelse blev undertrykkelsen af oppositionen og kritiske medier optrappet.

Da Atta rykkede til Washington, blev han erstattet af Salah Gosh, som blev fjernet fra posten lørdag.

Sudans nye midlertidige leder, general Abdel Fattah al-Burhan, lovede lørdag i en tv-tale, at han vil "fjerne regimet og dets symboler".
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Sygehusene yder over evne 21. juli 2019 kl. 22.30

AF: MARTIN WOUTERS

stormøde mellerm… 21. juli 2019 kl. 08.57

AF: JOHN WENNERWALD

AF: BJARKE ROSENKILDE

De kære konventioner. 11. juli 2019 kl. 15.26

AF: MARTIN WOUTERS

cykelbro, lille ekstra ø og… 08. juli 2019 kl. 09.07

AF: JOHN WENNERWALD

Fattigdomsgrænsen genindføres 07. juli 2019 kl. 22.38

Annonce