cookie-og-privatlivspolitik

Udland

Amerikansk politi advarer om mulig militstrussel mod Kongressen

Politiet i Washington D.C. har afsløret muligt plot fra milits om at trænge ind på Capitol Hill torsdag.
03. marts 2021 kl. 23:38 Af Ritzau

Sikkerheden omkring Capitol Hill i Washington D.C. er onsdag skærpet, fordi amerikansk politi frygter et muligt nyt stormløb mod området, hvor Kongressen med Senatet og Repræsentanternes Hus ligger.

Politiet har modtaget efterretninger om, at en milits angiveligt har planer om at trænge ind på området torsdag. Det fremgår af en pressemeddelelse.

- Vi har modtaget efterretninger, der peger i retning af et muligt plot fra en identificeret militsgruppe om at trænge ind på Capitol torsdag 4. marts. Vi er bekendt med og forberedt på enhver potentiel trussel mod medlemmer af Kongressen eller mod Capitol-komplekset, skriver politiet.

Ifølge meddelelsen har politiet allerede opgraderet sikkerheden i området. Blandt andet ved at opsætte yderligere fysiske barrierer samt ved at øge bemandingen omkring Capitol Hill.

Politiet oplyser ikke navnet på den militsgruppe, som ifølge efterretningerne skulle stå bag planen. Der er heller ingen oplysninger om, hvorfra efterretningsoplysningerne kommer.

Annonce

Repræsentanternes Hus har som følge af politiets advarsel aflyst en planlagt samling torsdag. Det oplyser en rådgiver for et demokratisk medlem af forsamlingen til nyhedsbureauet Reuters.

Senatet har også planlagt en samling torsdag.

Siden den 6. januar har sikkerheden ved Capitol Hill i forvejen været trappet op. Den dag trængte hundredvis af daværende præsident Donald Trumps tilhængere ind i Kongresbygningen.

Under stormløbet mistede fem personer livet. Deriblandt en politibetjent.

Blandt de personer, som trængte ind i Kongressen, var tilhængere af konspirationsteorien QAnon.

Annonce

Ifølge det amerikanske politi ser visse QAnon-støtter torsdag som en dag, hvor Trump skal indsættes. Det fremgår ifølge politiet af samtaler på sociale medier, skriver nyhedsbureauet AFP.

At 4. marts tillægges den betydning skyldes, at indtil for næsten 90 år siden blev de amerikanske præsidenter indsat på den dato. I 1933 blev indsættelsesdatoen ændret til den 20. januar.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PAW HALLANDSON

Tør de sige sandheden? 22. april 2021 kl. 08.33

AF: JOHN WENNERWALD

Stressramte i Folketinget 18. april 2021 kl. 22.01

AF: TOM AHLQVIST

Venstre kan man stole på! 17. april 2021 kl. 15.44

AF: JOHN B. HANSEN

Pool Sommerhuse Marielyst 13. april 2021 kl. 23.44

AF: JOHN WENNERWALD

Radio Loud 11. april 2021 kl. 22.42

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

Annonce

ANNONCE