cookie-og-privatlivspolitik
Ali Harbi Ali - manden, der er sigtet for drabet på det britiske parlamentsmedlem David Amess - opfatter sig selv som en person, som er tilknyttet Islamisk Stat.
Ali Harbi Ali - manden, der er sigtet for drabet på det britiske parlamentsmedlem David Amess - opfatter sig selv som en person, som er tilknyttet Islamisk Stat.
Foto: Henry Nicholls/Reuters

Udland

Anklager: Sigtet bag drab på britisk politiker er med i IS

Ifølge anklagemyndighed planlagde 25-årig mand allerede for flere år siden at dræbe en parlamentariker.
21. oktober 2021 kl. 17:04 Af Ritzau

Ali Harbi Ali - manden, der er sigtet for drabet på det britiske parlamentsmedlem David Amess i sidste uge - opfatter sig selv som en person, som er tilknyttet Islamisk Stat.

Han siger, at han oprindeligt havde en plan om at dræbe en parlamentariker for adskillige år siden. Det oplyser en talsmand for anklagemyndigheden i London ifølge nyhedsbureauet Reuters.

- Ali opfattede sig selv som tilknyttet Islamisk Stat, siger James Cable fra anklagemyndigheden, som torsdag deltog i en høring i retten i Westminster.

Kilder i den britiske regering har tidligere bekræftet over for BBC, at den 25-årige Ali Harbi Ali, der har somaliske rødder, kortvarigt var tilknyttet programmet Prevent for nogle år siden.

Prevent er Storbritanniens program for forebyggelse af terrorisme og har til formål at forhindre personer i at blive radikaliseret.

Annonce

Det menes, at manden handlede alene.

Gerningsmanden stak David Amess adskillige gange i overværelse af to kvindelige medarbejdere. Derefter satte han sig ned og ventede på politiet.

Den 69-årige Amess fra Det Konservative Parti blev stukket gentagne gange med en kniv under angrebet i Leigh-om-Sea. Det ligger godt 60 kilometer øst for London. Han blev angrebet ved et vælgermøde i kirken Belfairs Methodist Church.

Drabet, som skete fredag i sidste uge, kommer fem år efter drabet på parlamentsmedlem Jo Cox fra arbejderpartiet Labour. Det har ført til øget overvågning og skærpet sikkerhed for parlamentarikere.

Indenrigsminister Priti Patel siger, at trusselsniveauet er blevet opgraderet for politikere. Men hun siger, at der ikke er tale om nogen "specifik eller overhængende" trussel. Patel, som var ven med Amess, siger, at drabet var et angreb på demokratiet.- Først og fremmest var han det sødeste, rareste og mest milde menneske inden for politik, har den konservative premierminister, Boris Johnson, sagt om sin dræbte partifælle.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LISE-LOTTE MOTYKA

Dagens Buket 24. november 2021 kl. 14.38

AF: MICHAEL SKOVBON

Hallo Folketidende!!!! 17. november 2021 kl. 11.59

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen vil… 16. november 2021 kl. 01.15

AF: JONAS SYLVESTER KASPERSEN

CO2 pris forklaret for Konservative 15. november 2021 kl. 16.12

AF: CHRIS MCKAY

Aftenskole ånder lettet op.… 15. november 2021 kl. 15.06

AF: MICHAEL SKOVBON

Er der en voksen til stede??? 15. november 2021 kl. 13.37

Annonce

ANNONCE