cookie-og-privatlivspolitik
Dubai (billedet) er sammen med Abu Dhabi formentlig de to mest kendte af de syv emirater, der udgør De Forenede Arabiske Emirater (Arkivfoto).
Dubai (billedet) er sammen med Abu Dhabi formentlig de to mest kendte af de syv emirater, der udgør De Forenede Arabiske Emirater (Arkivfoto).
Foto: Mohammed Salem/Reuters

Udland

Arabiske emirater rykker weekenden til lørdag og søndag

Fra næste år indfører De Forenede Arabiske Emirater en 4,5 dages arbejdsuge. Lørdag og søndag bliver weekend.
07. december 2021 kl. 09:55 Af Ritzau

De Forenede Arabiske Emirater rykker sin officielle weekend til at ligge lørdag og søndag og indfører samtidig en 4,5 dages arbejdsuge.

Det skriver det statslige nyhedsbureau WAM.

Ændringen træder i kraft den 1. januar 2022.

Hidtil har det hovedsageligt muslimske land haft sin officielle weekend fredag og lørdag. Ændringen betyder, at fredag, hvor landets muslimer traditionelt samles i fredagsbøn, bliver en halv arbejdsdag.

- De Forenede Arabiske Emirater er det første land, der introducerer en national arbejdsuge, der er kortere end den globale arbejdsuge på fem dage, lyder det fra det statslige nyhedsbureau.

Annonce

De Forenede Arabiske Emirater, der blandt andet omfatter emiraterne Abu Dhabi og Dubai, er et centrum for handel og turisme på Den Arabiske Halvø.

Ændringen af weekenddagene skal være med til at gøre det mere interessant for udlændinge at foretage investeringer i landet.

Det skal "sikre problemfri handel og økonomiske transaktioner med lande, der følger en weekend fra lørdag til søndag", siger regeringen i en udtalelse.

Fredag er en fridag i mange muslimske lande.

Ifølge regeringen i De Forenede Arabiske Emirater bliver fredag fremover en halv arbejdsdag, hvor man arbejder frem til klokken 12.

Annonce

Landet har tidligere blandt andet gjort det nemmere at få langtidsvisum og lempet regler om at bo sammen inden ægteskab og om alkohol. Det skal også være med til at tiltrække internationale ansatte og virksomheder.

De Forenede Arabiske Emirater består af i alt syv emirater. Det ligger på den østlige del af Den Arabiske Halvø og grænser op til Saudi-Arabien og Oman.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Vindmøller og Power-to-x anlæg 14. januar 2022 kl. 00.23

AF: PER HØYEM

Leo Christensen og Vindmøller 09. januar 2022 kl. 11.48

AF: PER THOMSEN

Aotocampere Stubbekøbing 23. december 2021 kl. 18.41

AF: PER HØYEM

Power-to-x- anlæg og Vindmøller 23. december 2021 kl. 15.16

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen 21. december 2021 kl. 19.39

AF: MARIA SCHOUW NIELSEN

Specialskolen Lolland - er… 18. december 2021 kl. 19.56

Annonce

ANNONCE