cookie-og-privatlivspolitik
Spiret på Notre Dame i den franske hovedstad, Paris, bukkede under for flammerne, der mandag opslugte katedralen. Internationale arkitekter skal nu konkurrere om et nyt spir. (Arkivfoto)
Spiret på Notre Dame i den franske hovedstad, Paris, bukkede under for flammerne, der mandag opslugte katedralen. Internationale arkitekter skal nu konkurrere om et nyt spir. (Arkivfoto)
Foto: Bertrand Guay/Ritzau Scanpix

Udland

Arkitekter skal konkurrere om nyt spir på Notre Dame

Inden for fem år skal Notre Dame ifølge præsidenten være genopbygget. Internationale arkitekter skal hjælpe.
17. april 2019 kl. 13:47

Annonce

Genopbygningen af brændte Notre Dame bliver til en international konkurrence. Det oplyser den franske premierminister, Edouard Philippe, ifølge nyhedsbureauet AP.

Premierministeren har annonceret en konkurrence for internationale arkitekter, der kan indsende bud på et nyt spir på Notre Dame-katedralen i Paris.

Det sker, efter at præsident Emmanuel Macron onsdag har afholdt et kabinetmøde om genopbygningen af den over 850 år gamle katedral, der blev opslugt af flammer mandag aften.

Konkurrence har til formål at "give Notre Dame et spir, som er tilpasset vor tids teknikker og udfordringer", siger Philippe ifølge AP.

Han oplyste samtidig, at myndighederne endnu ikke har estimeret, hvor meget genopbygningen kommer til at koste.

Indtil videre er det dog væltet ind med donationer fra flere kanter - heriblandt franske rigmænd. Onsdag formiddag nåede beløbet op på 995 millioner dollar - 6,5 milliarder danske kroner.

Det er endnu uvist, hvad der forårsagede branden, der først blev endeligt slukket tirsdag. Der formodes dog at være tale om et uheld i forbindelse med et renoveringsarbejde i den historiske katedral.

Emmanuel Macron har meddelt, at kirken vil blive genskabt inden for fem år.

- Vi vil genopbygge katedralen, så den bliver endnu smukkere, og det skal være gjort inden for fem år, sagde den franske præsident tirsdag aften i en tv-transmitteret tale.

Imens vil Notre Dame være lukket for offentligheden i fem til seks år. Det fortæller præst i katedralen Patrick Chauvet til AP.

Notre Dame er en af Frankrigs største turistattraktioner, der hvert år tiltrækker omkring 13 millioner besøgende fra hele verden. Det svarer til 30.000 mennesker om dagen.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

AF: JOAN GERTI KRAGH

Grøn Genstart,… 18. maj 2020 kl. 12.53

AF: JOHN WENNERWALD

Skeletterne vælter ud af skabet 17. maj 2020 kl. 20.59

AF: FREDDI HANSEN

Det Falsterske dige 16. maj 2020 kl. 01.09

AF: MARTIN WOUTERS

brædder ønsker hurtigt… 15. maj 2020 kl. 16.47

AF: LINDA SOMMER

Lolland er som skabt til… 14. maj 2020 kl. 17.26

Annonce