cookie-og-privatlivspolitik
AstraZeneca oplyser onsdag, at man ønsker at samarbejde med sundhedsmyndighederne om en opdatering af AZ-vaccinens produktinformationen om mulige bivirkninger af deres vaccine. (Arkivfoto)
AstraZeneca oplyser onsdag, at man ønsker at samarbejde med sundhedsmyndighederne om en opdatering af AZ-vaccinens produktinformationen om mulige bivirkninger af deres vaccine. (Arkivfoto)
Foto: Matthias Schrader/Ritzau Scanpix

Udland

AstraZeneca: Vi undersøger de konkrete sager med bivirkninger

AstraZeneca er efter ønske fra europæiske sundhedsmyndigheder ved at opdatere deres produktinformation.
07. april 2021 kl. 20:01 Af Ritzau

Vaccineproducenten AstraZeneca er i samarbejde med myndighederne ved at opdatere produktinformationen om mulige bivirkninger af deres vaccine.

Og de "arbejder allerede for at forstå de konkrete sager, epidemiologien og mulige mekanismer, der kan forklare disse ekstremt sjældne tilfælde".

Det oplyser medicinalvirksomheden i en pressemeddelelse efter onsdagens melding fra Det Europæiske Lægemiddelagentur, EMA.

EMA sagde tidligere onsdag, at de ser en mulig forbindelse mellem AstraZenecas covid-19 vaccine og sjældne tilfælde af en kombination af usædvanlige blodpropper, blødninger og et lavt antal blodplader.

Sabine Straus, der er formand for EMA's sikkerhedskomité, siger på et pressemøde, at den omtalte risiko ved AstraZenecas vaccine synes at være størst for yngre og kvinder. Hun understreger, at bivirkningerne er ekstremt sjældne.

Annonce

AstraZeneca skriver, at deres covid-19-vaccine tilbyder modtageren et højt niveau af beskyttelse mod coronavirusset. Fordelene ved coronavaccinen overstiger "betragteligt" risikoen for bivirkningerne, mener AstraZeneca.

Statsepidemiolog Ulla Wändel Liminga fra Sveriges lægemiddelstyrelse oplyser, at en ny produktinformation vil blive brugt til coronavaccinerne fra AstraZeneca.

Den vil fortælle, at kombinationen af blodpropper og lave niveauer af blodplader er "meget sjældne", siger Wändel Liminga ifølge nyhedsbureauet TT.

Over 34 millioner mennesker i Storbritannien og EU har modtaget vaccinen fra AstraZeneca, skriver virksomheden i pressemeddelelsen.

I Danmark har Sundhedsstyrelsen foreløbig sat AstraZeneca-vaccinen på pause indtil 15. april.

Annonce

Lægemiddelstyrelsen tager i en pressemeddelelse onsdag aften ikke stilling til, om udmeldingen fra EMA får betydning for den danske vaccination med AstraZenecas vaccine.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

AF: TOM AHLQVIST

Nedrivningstruede… 08. april 2021 kl. 13.33

AF: LINDA SOMMER

Respekt for Maribo domkirke 05. april 2021 kl. 16.43

AF: JOHN WENNERWALD

VM i Qatar 05. april 2021 kl. 09.32

AF: JESPER LORENTZEN

Biodiversitet og vejkanter 03. april 2021 kl. 19.00

AF: PAW HALLANDSON

Sol og vind går helt i sort… 02. april 2021 kl. 21.47

Annonce

ANNONCE