cookie-og-privatlivspolitik
I en uge har det været tilladt for caféer og restauranter at have ti gæster efter to måneders nedlukning. Det bliver sat op til 50 fra 1. juni. (Foto er fra første åbningsdag i Sydney)
I en uge har det været tilladt for caféer og restauranter at have ti gæster efter to måneders nedlukning. Det bliver sat op til 50 fra 1. juni. (Foto er fra første åbningsdag i Sydney)
Foto: Loren Elliott/Reuters

Udland

Australiens største by tillader markant genåbning

Australien har indtil videre haft succes med at holde coronavirusset nede, hvor 100 coronapatienter er døde.
22. maj 2020 kl. 05:52 Af Ritzau

Annonce

Australiens mest folkerige delstat, New South Wales (NSW), hvori storbyen Sydney ligger, vil tillade op til 50 personer på restauranter og caféer fra 1. juni.

Det melder NSW's premierminister, Gladys Berejiklian, fredag på et pressemøde ifølge nyhedsbureauet Reuters.

I øjeblikket lyder begrænsningen på ti personer på restauranter og caféer, der åbnede sidste fredag efter to måneders nedlukning.

I Danmark, hvor restauranterne åbnede mandag, er retningslinjerne, at restauranter og caféer skal have to kvadratmeter per person, og kravet fordobles til fire meter per person, hvis kunderne "i væsentlighed" står op.

Med det nye tiltag håber premierministeren at sætte skub i økonomien, der har været hårdt ramt under coronakrisen.

- At miste 221.000 job i april var en katastrofe. Vi vil ikke se, at det fortsætter, siger Berejiklian.

Nationalt har næsten 600.000 australiere mistet deres job i april.

Den australske premierminister, Scott Morrison, ønsker, at hovedparten af alle restriktioner fjernes inden juli som led i en tretrins-plan for at få gang i økonomien.

Men gennemførelsen af denne plan er i høj grad op til de enkelte delstaters ledere, der har været uenige om flere af lempelserne. Der har blandt andet været uenighed om at åbne for indenrigsrejser mellem delstaterne.

En af de ting, der ikke ser ud til at vende tilbage lige foreløbig i Australien, er krydstogtskibe.

Således har Australien fredag forlænget et forbud, der forhindrer krydstogtskibe med over 100 passagerer at operere i australsk farvande de næste tre måneder, skriver nyhedsbureauet dpa.

Australien har indtil videre haft succes med at holde coronavirusset nede ved tidligt at lukke landets grænser og indføre skrappe restriktioner.

Det har blandt andet inkluderet forsamlingsforbud på mere end to personer og udgangsforbud, medmindre man skulle besøge læge, handle dagligvarer eller motionere. Disse restriktioner er siden blevet lempet.

Landet har registreret omkring 7000 smittetilfælde og 100 coronarelaterede dødsfald, hvilket er markant under de registrerede antal i USA, Storbritannien og Sydeuropa. Der bor knap 25 millioner mennesker i Australien.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJØRN BOESKOV

Svaret blæser i vinden 27. maj 2020 kl. 19.04

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

AF: JOAN GERTI KRAGH

Grøn Genstart,… 18. maj 2020 kl. 12.53

AF: JOHN WENNERWALD

Skeletterne vælter ud af skabet 17. maj 2020 kl. 20.59

AF: FREDDI HANSEN

Det Falsterske dige 16. maj 2020 kl. 01.09

AF: MARTIN WOUTERS

brædder ønsker hurtigt… 15. maj 2020 kl. 16.47

Annonce