cookie-og-privatlivspolitik
I ugens løb har titusinder Hongkong-borgere protesteret mod en foreslået lov om udlevering af kriminelle til Kina. Her ses demonstranter fredag i storbyens finansdistrikt.
I ugens løb har titusinder Hongkong-borgere protesteret mod en foreslået lov om udlevering af kriminelle til Kina. Her ses demonstranter fredag i storbyens finansdistrikt.
Foto: Jorge Silva/Reuters

Udland

Aviser: Hongkongs regering vil suspendere udskældt udleveringslov

Tusindvis har protesteret i Hongkong mod lovforslag, der bliver set som udemokratisk og et knæfald for Kina.
15. juni 2019 kl. 05:58

Annonce

Myndighederne i Hongkong vil angiveligt suspendere den udskældte udleveringslov, der i den seneste uge har fået titusinder af millionbyens indbyggere på gaden i protest.

Det skriver de lokale medier South China Morning Post og Sing Tao ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Ifølge de to aviser vil Hongkongs regeringschef, Carrie Lam, officielt meddele forkastelsen af lovforslaget senere lørdag. Styret i Hongkong har meddelt, at den øverste politiske leder, Carrie Lam, vil holde et pressemøde klokken 15.00 lokal tid (klokken 9.00 dansk tid).

Allerede fredag sagde flere fremtrædende medlemmer af byens lovgivende forsamling, at man burde afstå fra at indføre loven set i lyset af den massive folkelige modstand.

Loven ville blandt andet føre til, at de omkring syv millioner borgere i Hongkong i straffesager kunne blive udleveret til retsforfølgelse i selve Kina.

Kritikere frygter dog, at udleveringsaftalen kan bruges til at straffe politiske fanger. Samtidig bliver loven set som endnu et skridt i retning af øget kinesisk kontrol over Hongkong.

I sidste weekend gik omkring én million demonstranter på gaden, og politiet brugte ved flere lejligheder tåregas.

Torsdag valgte titusindvis af demonstranter at blokere de centrale veje omkring regeringshovedkvarteret i byen med menneskeskabte barrikader.

Demonstranterne, der ifølge nyhedsbureauet AP primært bestod af unge studerende, gennemførte blokaden, netop som storbyens lovgivende forsamling skulle debattere det kontroversielle lovforslag.

Demonstrationerne, der er planlagt til at fortsætte søndag, og politiets brug af gummikugler og tåregas har ifølge AP skabt et massivt pres på regeringschefen Lam.

Hun har hidtil hårdnakket nægtet at føje sig for demonstranternes krav.

Siden 1997 har den tidligere britiske kronkoloni hørt under Kina, men der er delvist selvstyre efter devisen "ét land, to systemer" - underforstået at Hongkong skal være demokratisk.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Moderne befolkningsopdragelse 21. oktober 2019 kl. 12.46

AF: BJARKE ROSENKILDE

Når Gud er død. 21. oktober 2019 kl. 02.13

AF: JOHN WENNERWALD

Velfærd i kommunerne 20. oktober 2019 kl. 21.26

AF: BJARKE ROSENKILDE

Borgerens stat 19. oktober 2019 kl. 13.42

AF: BJARKE ROSENKILDE

Lokalpolitik 18. oktober 2019 kl. 11.15

AF: JOHN WENNERWALD

Oprydning efter brystkræftsskandale 13. oktober 2019 kl. 20.51

Annonce