cookie-og-privatlivspolitik
Den tidligere italienske premierminister Silvio Berlusconi blev torsdag frikendt i en sag, hvor han var tiltalt for at have bestukket et vidne i 2013 i en sag omkring en mindreårig prostitueret. Det er en lille sejr for den 85-årige, sygdomssvækkede politiker. (Arkivfoto)
Den tidligere italienske premierminister Silvio Berlusconi blev torsdag frikendt i en sag, hvor han var tiltalt for at have bestukket et vidne i 2013 i en sag omkring en mindreårig prostitueret. Det er en lille sejr for den 85-årige, sygdomssvækkede politiker. (Arkivfoto)
Foto: Flavio Lo Scalzo/Reuters

Udland

Berlusconi frikendt i retssag om bestikkelse af vidne

- Jeg talte med Berlusconi for kort tid siden, og han er meget lettet og tilfreds, siger advokat.
21. oktober 2021 kl. 22:07 Af Ritzau

Den tidligere italienske premierminister Silvio Berlusconi er torsdag blevet frikendt i en sag, hvor han var tiltalt for at have bestukket et vidne i 2013. Det skulle ifølge anklagen være sket i en sag omkring en mindreårig prostitueret.

Den 85-årige, sygdomssvækkede politiker var anklaget for at have betalt pianisten Danilo Mariani for at lyve i en anden retssag.

Her stod den tidligere toppolitiker og partistifter selv anklaget for at have betalt for sex med den 17-årige marokkanske natklubdanser Karima El Mahroug. Hun er i Italien blevet kendt som "Ruby Hjerteknuser".

Han blev frikendt i selve retssagen. Han erklærede sig siden uskyldig i sagen omkring bestikkelsesanklagerne.

- Jeg talte med Berlusconi for kort tid siden, og han er meget lettet og tilfreds, siger hans advokat Federico Cecconi i en kommentar til dommen. Den blev afsagt af en domstol i byen Siena.

Annonce

Der venter imidlertid Berlusconi endnu to lignende sager om påstået bestikkelse. Disse sager venter ved domstole i Rom og Milano.

Mariani fik i maj en dom på to års fængsel i Siena for at have løjet om Berlusconis forhold til "Ruby Hjerteknuser". Han sagde, at den eneste fysiske kontakt mellem dem ved såkaldte bunga-bunga-fester var et håndtryk. Mariani blev ligeledes torsdag frikendt for at have taget imod bestikkelse.

Retssagerne om mulig bestikkelse er blevet udskudt adskillige gange i det seneste år. Det skyldes Berlusconis skrøbelige helbred. Han har været indlagt adskillige gange, efter at han fik covid-19 i september sidste år.

Berlusconi synes dog at være i bedring. Han fløj torsdag til Bruxelles for at mødes med europæiske centrum-højre politikere på en sjælden politisk udlandsrejse.

Berlusconi blev oprindeligt dømt for at have haft sex med El Mahroug. Hun var som 17-årig mindreårig i henhold til italiensk lovgivning. Han blev idømt syv års fængsel.

Annonce

Dommen blev dog omstødt i 2014 ved en appelsag. Begrundelsen for frifindelsen var, at der ikke var beviser for, at Berlusconi havde kendt Mahrougs alder.

Frifindelsen blev fastholdt ved højesteret.

Berlusconis politiske karriere har igen og igen været skæmmet af omstridte retssager. I en sag om skattesvindel i 2013 fik han forbud mod at beklæde et offentligt hverv.

Dette forbud er ophævet. Der har siden flere gange været offentlige spekulationer om et politisk comeback.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LISE-LOTTE MOTYKA

Dagens Buket 24. november 2021 kl. 14.38

AF: MICHAEL SKOVBON

Hallo Folketidende!!!! 17. november 2021 kl. 11.59

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen vil… 16. november 2021 kl. 01.15

AF: JONAS SYLVESTER KASPERSEN

CO2 pris forklaret for Konservative 15. november 2021 kl. 16.12

AF: CHRIS MCKAY

Aftenskole ånder lettet op.… 15. november 2021 kl. 15.06

AF: MICHAEL SKOVBON

Er der en voksen til stede??? 15. november 2021 kl. 13.37

Annonce

ANNONCE