cookie-og-privatlivspolitik
De tre betjente Erica Marrero, Jaron Jones og Kyle Dittrich ses her genopføre det kvælertag med armen bagfra, som en gruppe betjente brugte ved tilbageholdelsen af den sorte mand Elijah McClain.
De tre betjente Erica Marrero, Jaron Jones og Kyle Dittrich ses her genopføre det kvælertag med armen bagfra, som en gruppe betjente brugte ved tilbageholdelsen af den sorte mand Elijah McClain.
Foto: Aurora Police Department/Reuters

Udland

Betjente i USA er fyret for at gøre grin med sort mands død

Fire betjente i delstaten Colorado har mistet jobbet efter at have delt hånende billeder af sort mands død.
04. juli 2020 kl. 03:18 Af Ritzau

Annonce

Flere amerikanske betjente er blevet fyret efter at have gjort grin med en sort mands død.

Det sker, efter at tre betjente delte flere billeder af dem selv, hvor de grinende genopfører et kvælertag med armen bagfra, ligesom det en gruppe betjente brugte til at tilbageholde 23-årige Elijah McClain, der senere døde på hospitalet.

I alt er tre betjente fra delstaten Colorado i USA blevet fyret, mens en er trådt tilbage.

Vanessa Wilson, der er konstitueret politichef i Denver-forstaden Aurora, kalder på et pressemøde fredag lokal tid betjentenes handlinger for "forkastelige".

- Jeg væmmes helt ind i hjertet, siger Vanessa Wilson.

De fyrede betjente er offentliggjort som Jason Rosenblatt, Erica Marrero og Kyle Dittrich. En fjerde betjent ved navn Jaron Jones fratrådte sin stilling tirsdag.

På et af billederne ses Dittrich og Jones genskabe et greb om halspulsåren, mens en grinende Marrero står i nærheden.

Billederne, der blev frigivet af myndighederne fredag, er alle taget tæt på det område, hvor tilbageholdelsen fandt sted i august 2019.

Rosenblatt, der var blandt de betjente, som holdt Elijah McClain, blev fyret for at svare "HaHa", da han modtog billedet.

23-årige Elijah McClain blev stoppet af politiet, mens han gik langs en gade i byen Aurora. Han var ubevæbnet og havde ikke begået nogen forbrydelser, men blev stoppet, fordi politiet havde modtaget anmeldelser om en mand, der opførte sig mistænkeligt.

Efter at have kæmpet med at få lagt McClain i håndjern greb betjentene fat om McClains hals bagfra og pressede halspulsåren.

Ifølge lydoptagelser frigivet af politiet sagde McClain flere gange under tilbageholdelsen, at han ikke kunne trække vejret.

Paramedicinere ankom til stedet 15 minutter senere og indsprøjtede ham med det beroligende stof ketamin.

Elijah McClain fik efterfølgende hjertestop på vej til hospitalet, hvor han blev lagt i respirator. Han døde nogle dage senere.

En lokal anklager nægtede dengang at sigte politiet eller paramedicinerne under henvisning til en obduktionsrapport, der angav årsagen til dødsfaldet som ukendt.

Det amerikanske forbundspoliti (FBI) og det amerikanske justitsministerium har indledt en efterforskning i forbindelse med dødsfaldet.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

AF: FRANCOISE ANDERSEN

DIAMANTBRYLLUP 23. juli 2020 kl. 10.44

AF: MARTIN WOUTERS

sejlrende og rensning 21. juli 2020 kl. 20.58

AF: JOHN WENNERWALD

Kan pensionsalderen gå den… 20. juli 2020 kl. 11.28

Annonce