cookie-og-privatlivspolitik
Præsident Joe Biden og vicepræsident Kamala Harris overværer torsdag, at der bliver givet den vaccinedosis, der markerer 50 millioner vacciner i USA.
Præsident Joe Biden og vicepræsident Kamala Harris overværer torsdag, at der bliver givet den vaccinedosis, der markerer 50 millioner vacciner i USA.
Foto: Jonathan Ernst/Reuters

Udland

Biden: USA er flere uger foran i vaccineplanen

Ifølge Joe Biden er tempoet af vaccineudrulningen fordoblet under hans første seks uger som præsident.
25. februar 2021 kl. 22:45 Af Ritzau

Præsident Joe Biden markerer torsdag, at USA har rullet 50 millioner vacciner ud.

Han siger i en tale, at landet er flere uger foran planen.

- Vi bevæger os i den rigtige retning på trods af det rod, vi overtog, siger Biden under markeringen af milepælen torsdag.

Han påpeger, at tempoet af udrulningen er fordoblet i løbet af hans første seks uger som præsident. Men han advarer samtidig mod, at amerikanere slapper af for tidligt.

- Vi må fortsætte med at vaske vores hænder, holde afstand til hinanden og for Guds skyld bruge mundbind, siger præsidenten.

Annonce

Da Biden overtog Det Hvide Hus, lovede han, at der ville blive givet 100 millioner vaccinedoser i løbet af de første 100 dage af hans præsidentperiode. På indsættelsesdagen 20. januar havde 16,5 millioner amerikanere modtaget vaccinen.

Kritikere sagde dengang, at 100 millioner vacciner på 100 dage var et uambitiøst mål, men Det Hvide Hus siger nu, at det er på vej til at overstige målet.

- USA har administreret flest vaccinerdoser i verden og er blandt landene med den højeste procentdel af vaccinerede. Det er den fremgang, vi lovede, siger Biden.

Han har tidligere lovet, at der vil være nok vacciner til alle amerikanere, der ønsker det, inden udgangen af juli.

Det Hvide Hus har givet forskellige bud på, hvornår pandemien vil være under kontrol. For nylig sagde Biden, at julen i år nok vil se anderledes ud fra den forrige.

Annonce

USA er verdens hårdeste ramte land, der har registreret flest coronarelaterede dødsfald siden pandemiens begyndelse målt i absolutte tal. Tidligere denne uge passerede USA en halv million døde. Der bor omkring 328 millioner i USA.

Der er blevet registreret over 28 millioner smittede i USA. Siden begyndelsen af januar har antallet af nye smittetilfælde været kraftigt nedadgående.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Stressramte i Folketinget 18. april 2021 kl. 22.01

AF: TOM AHLQVIST

Venstre kan man stole på! 17. april 2021 kl. 15.44

AF: JOHN B. HANSEN

Pool Sommerhuse Marielyst 13. april 2021 kl. 23.44

AF: JOHN WENNERWALD

Radio Loud 11. april 2021 kl. 22.42

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

AF: TOM AHLQVIST

Nedrivningstruede… 08. april 2021 kl. 13.33

Annonce

ANNONCE