cookie-og-privatlivspolitik
Joe Biden (til venstre) og Vladimir Putin (til højre) holdt deres første fysiske topmøde i Schweiz i juni. Tirsdag skal de to tale sammen over en videoforbindelse (Arkivfoto).
Joe Biden (til venstre) og Vladimir Putin (til højre) holdt deres første fysiske topmøde i Schweiz i juni. Tirsdag skal de to tale sammen over en videoforbindelse (Arkivfoto).
Foto: Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

Udland

Biden og Putin skal tirsdag tale om Ukraine over videoforbindelse

Joe Biden og Vladimir Putin skal tirsdag blandt andet snakke om spændinger mellem Rusland og Ukraine.
04. december 2021 kl. 17:02 Af Ritzau

To af verdens mest magtfulde statsledere, Joe Biden og Vladimir Putin, skal tale sammen over en videoforbindelse i næste uge.

Det oplyser både Det Hvide Hus og det russiske præsidentkontor.

Ved det virtuelle møde skal USA's præsident, Joe Biden, og Ruslands præsident, Vladimir Putin, efter planen blandt andet diskutere de nuværende spændinger mellem Rusland og nabolandet Ukraine.

Der er angiveligt knap 100.000 russiske soldater samlet nær grænsen til Ukraine. USA frygter en russisk invasion af Ukraine "allerede tidligt i 2022". Det sagde et medlem af Biden-administrationen fredag.

Biden meddelte samtidig, at han er ved at sammensætte et udspil omkring Ukraine. Det skal gøre det vanskeligt for Putin at invadere landet.

Annonce

- Jeg er ved at sammensætte det, der i mine øjne er den mest fyldestgørende og meningsfulde pakke af initiativer, der vil gøre det meget svært for hr. Putin at gøre det, som folk er bange for, at han vil gøre.

- Vi har kendt til Ruslands handlinger gennem længere tid. Min forventning er, at vi kommer til at have en lang diskussion med Putin, siger Biden.

Rusland har beskyldt USA og Ukraine for at medvirke til at destabilisere situationen. Fra russisk side har man sagt, at den ukrainske regering måske planlægger sin egen offensiv i Østukraine. Det har Ukraine afvist.

Foruden Ukraine skal Biden og Putin også tale om situationen i Afghanistan, om atomforhandlinger med Iran og om forholdet mellem USA og Rusland.

Biden og Putin mødtes fysisk ved et topmøde i Genève i Schweiz i juni.

Annonce

De to præsidenter har senest talt sammen i juli over et telefonopkald. Der har længe været forhandlinger om et nyt telefonmøde mellem de to.

Den mangeårige præsident Putin har gang i sin fjerde embedsperiode og er også tidligere premierminister. Biden har været præsident siden januar.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Vindmøller og Power-to-x anlæg 14. januar 2022 kl. 00.23

AF: PER HØYEM

Leo Christensen og Vindmøller 09. januar 2022 kl. 11.48

AF: PER THOMSEN

Aotocampere Stubbekøbing 23. december 2021 kl. 18.41

AF: PER HØYEM

Power-to-x- anlæg og Vindmøller 23. december 2021 kl. 15.16

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen 21. december 2021 kl. 19.39

AF: MARIA SCHOUW NIELSEN

Specialskolen Lolland - er… 18. december 2021 kl. 19.56

Annonce

ANNONCE