cookie-og-privatlivspolitik
I en udtalelse natten til torsdag dansk tid undlader Joe Biden at tilkendegive sin holdning til, hvorvidt Senatet bør dømme eller frikende Trump, men gentager, at volden ved Kongressen blev tilskyndet af præsidenten. (Arkivfoto)
I en udtalelse natten til torsdag dansk tid undlader Joe Biden at tilkendegive sin holdning til, hvorvidt Senatet bør dømme eller frikende Trump, men gentager, at volden ved Kongressen blev tilskyndet af præsidenten. (Arkivfoto)
Foto: Jonathan Ernst/Reuters

Udland

Biden opfordrer Senatet til at fokusere på hans opgaver

Joe Biden håber, at Senatet kan balancere rigsretssag mod Donald Trump og andre vigtige sager på samme tid.
14. januar 2021 kl. 04:11 Af Ritzau

Annonce

Joe Biden opfordrer Senatet til at tage højde for hans dagsorden som USA's kommende præsident, selv når det også skal håndtere en ny rigsretssag mod præsident Donald Trump.

Det udtaler Biden i sin første kommentar, efter at et flertal i Repræsentanternes Hus onsdag stemte for at stille Trump for en rigsret.

- Jeg håber, at Senatets lederskab vil finde en måde at håndtere sine forfatningsmæssige pligter vedrørende rigsretssagen på, samtidig med at det også arbejder med andre presserende sager for denne nation, udtaler Biden i en erklæring ifølge nyhedsbureauet AFP.

Joe Biden lægger samtidig vægt på, at USA kæmper med coronaviruspandemien og en skrantende økonomi, og at han har brug for Senatet for hurtigt at kunne godkende sine valg til administrationen, således at den nye administration kan komme i arbejde, når han tiltræder 20. januar.

Rigsretssagen i Senatet mod Trump vil begynde senere end denne dato.

- Denne nation holdes fortsat i et greb af et dødeligt virus og en vaklende økonomi, påpeger Joe Biden.

Han undlader at tilkendegive sin holdning til, hvorvidt Senatet bør dømme eller frikende Trump, men gentager, at volden ved Kongressen blev tilskyndet af præsidenten.

- Den blev udført af politiske ekstremister og indenlandske terrorister, som blev tilskyndet til denne vold af præsident Trump, udtaler Biden i erklæringen ifølge CNN.

Sent onsdag aften dansk tid stemte et flertal i Repræsentanternes Hus - herunder ti republikanere - for at indlede en rigsretssag mod Trump for at have opildnet til oprør i forbindelse med uro ved Kongressen i sidste uge.

Nu er det så Kongressens andet kammer, Senatet, der skal tage stilling til, om Trump skal erklæres skyldig eller ej. Det kræver to tredjedeles flertal i Senatet at erklære præsidenten skyldig.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: RANDI HANSEN

afhentning af affald 23. januar 2021 kl. 22.58

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

AF: LINDA SOMMER

Kapacitetstilpasning i dagtilbud 12. januar 2021 kl. 20.39

Annonce