cookie-og-privatlivspolitik
USA's præsident Joe Biden åbnede torsdag eftermiddag dansk tid det virtuelle klimatopmøde med et løfte om en halvering af CO2-udslippet inden udgangen af dette årti.
USA's præsident Joe Biden åbnede torsdag eftermiddag dansk tid det virtuelle klimatopmøde med et løfte om en halvering af CO2-udslippet inden udgangen af dette årti.
Foto: Evan Vucci/Ritzau Scanpix

Udland

Biden vil halvere USA's udslip af drivhusgas inden 2030

Biden: Ingen nation kan løse denne krise alene. Dette topmøde er skridt frem mod en holdbar fremtid.
22. april 2021 kl. 14:30 Af Ritzau

Præsident Joe Biden lover at halvere USA's udslip af drivhusgasser inden 2030. Det siger han ved åbningen af et virtuelt klimatopmøde torsdag eftermiddag dansk tid.

- Ingen nation kan løse denne krise alene, og dette topmøde er skridt frem mod en sikker, rig og holdbar fremtid, skriver Biden i et tweet umiddelbart før det virtuelle topmødes åbning.

Klimatopmødet, som er en forberedelse til den næste FN-klimakonference, understreger, at USA forsøger at genetablere sig som en global leder i kampen mod klimaforandringer.

Det sker efter, at den tidligere præsident Donald Trump trak det store land ud af de fælles internationale bestræbelser på at modvirke klimaforandringer på grund af drivhusgasser.

Målsætningen fra Biden er et ikke-forpligtende løfte. USA's tidligere mål i Parisaftalen har været en nedskæring på mellem 26 og 28 procent inden 2025 sammenholdt med udslipsniveauet i 2005.

Annonce

Kinas præsident, Xi Jinping, lover i sine indledende bemærkninger ved et virtuelt klimatopmøde, at hans land meget stringent vil kontrollere forbruget af kul i de kommende fem år og nedfase kulforbruget fra 2026 til 2030.

Den kinesiske leder gentager, at det er Kinas mål at være CO2-neutral i 2060.

Premierminister Boris Johnson siger, at Bidens udmelding om en halvering af amerikanernes CO2-udslip er en "gamechanger", som vil have en afgørende betydning for den globale kamp mod klimaforandringer.

- Vi er stolte over, at Storbritannien gør det samme som USA. Vi er Saudi-Arabien, når det gælder vind, siger Johnson.

Den britiske leder tilføjer, at kampen mod klimaforandringer er en kamp for vækst og job.

Annonce

Den canadiske premierminister, Justin Trudeau, lover, at Canada vil forsøge at få sit udslip af drivhusgasser ned med mellem 40 og 45 procent inden 2030 - sammenholdt med udslipsniveauet i 2005.

Den danske statsminister Mette Frederiksen er en af de 40 statsledere fra hele verden, som deltager i topmødet.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

AF: JOHN WENNERWALD

Coronakuller 25. april 2021 kl. 22.26

AF: PAW HALLANDSON

Tør de sige sandheden? 22. april 2021 kl. 08.33

AF: JOHN WENNERWALD

Stressramte i Folketinget 18. april 2021 kl. 22.01

Annonce

ANNONCE