cookie-og-privatlivspolitik
Joe Biden har, siden han overtog posten som præsident i januar, haft et stort fokus på at få styr på coronapandemien - blandt andet ved at få mere gang i landets vaccineprogram. (Arkivfoto)
Joe Biden har, siden han overtog posten som præsident i januar, haft et stort fokus på at få styr på coronapandemien - blandt andet ved at få mere gang i landets vaccineprogram. (Arkivfoto)
Foto: Kevin Lamarque/Reuters

Udland

Biden vil have færdigvaccineret 160 millioner inden 4. juli

Ifølge Joe Biden er der fortsat mange unge amerikanere, som mener, at de ikke har brug for en coronavaccine.
04. maj 2021 kl. 20:09 Af Ritzau

USA er godt i gang med indsatsen for at vaccinere befolkningen mod coronavirus.

Ikke desto mindre har landets præsident, Joe Biden, tirsdag annonceret nye vaccinemål for USA.

De nye mål går på, at 70 procent af den voksne befolkning skal have fået mindst ét vaccinestik 4. juli. Det er landets uafhængighedsdag.

Samme dato skal mindst 160 millioner voksne være færdigvaccinerede. Det svarer til knap halvdelen af hele landets befolkning på cirka 331 millioner indbyggere.

Omkring 105 millioner amerikanere er i dag færdigvaccinerede. Mere end 56 procent af landets voksne - cirka 147 millioner - har fået mindst et vaccinestik.

Annonce

- Nu, hvor vi har forsyningerne med vacciner, fokuserer vi på at overbevise endnu flere amerikanere om at møde op og få den vaccine, som er tilgængelig for dem.

- Hvis vi lykkes med denne indsats, vil amerikanerne have taget et stort skridt mod at vende tilbage til normalen, siger Joe Biden på et pressemøde.

Ifølge præsidenten er der fortsat mange amerikanere i 20'erne og 30'erne, som mener, at de ikke har brug for vaccinen.

- Jeg vil gøre det helt klart. I har brug for at blive vaccineret, siger præsidenten henvendt til de unge, der er tilbageholdende med at blive stukket.

USA vil også ændre i måden, hvorpå coronavacciner bliver fordelt i delstaterne. Skiftet skal sikre flere doser til de stater, hvor der er mest behov for dem.

Annonce

Indtil videre er vaccinerne blevet fordelt til delstaterne efter indbyggertal. Men den nye tilgang gør det muligt for delstater, som eksempelvis oplever stigende smittetal, at lægge billet ind på flere doser.

Ifølge avisen The Washington Post er det guvernører, der har overbevist Biden-administrationen om behovet for ændringer.

Joe Biden har, siden han overtog posten som præsident i januar, haft et stort fokus på at få styr på coronapandemien - blandt andet ved at få mere gang i landets vaccineprogram.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

AF: JOHN WENNERWALD

Coronakuller 25. april 2021 kl. 22.26

AF: PAW HALLANDSON

Tør de sige sandheden? 22. april 2021 kl. 08.33

AF: JOHN WENNERWALD

Stressramte i Folketinget 18. april 2021 kl. 22.01

Annonce

ANNONCE