cookie-og-privatlivspolitik
Antony Blinken i Senatet, hvor han i sidste uge besvarede spørgsmål fra medlemmerne af udenrigspolitisk udvalg. Nu har et stort flertal af senatorerne stemt for, at han bliver USA's næste udenrigsminister.
Antony Blinken i Senatet, hvor han i sidste uge besvarede spørgsmål fra medlemmerne af udenrigspolitisk udvalg. Nu har et stort flertal af senatorerne stemt for, at han bliver USA's næste udenrigsminister.
Foto: Pool/Reuters

Udland

Blinken er godkendt som USA's nye udenrigsminister

Udenrigspolitisk veteran med erfaring som toprådgiver i Det Hvide Hus bliver ny udenrigsminister.




26. januar 2021 kl. 18:41 Af Ritzau

Annonce

USA's Senat har ved en afstemning tirsdag godkendt Antony Blinken som USA's nye udenrigsminister.

Han var nomineret til posten af præsident Joe Biden.

Blinken fik opbakning fra 78, mens 22 stemte imod. Han havde brug for et simpelt flertal på mindst 50 stemmer for at blive godkendt.

Antony Blinken var en overgang viceudenrigsminister under tidligere præsident Barack Obama. Inden da var han Bidens sikkerhedsrådgiver, da Biden var vicepræsident.

Blinken ventes at blive taget i ed senere tirsdag eller i løbet af onsdag.

Annonce

Da han i sidste uge var til høring i Senatets udenrigsudvalg, erklærede han sig enig i tidligere præsident Donald Trumps skrappe kurs over for Kina.

- Jeg er på mange områder meget uenig i den måde, han gjorde det på, men det grundlæggende princip var det rigtige, sagde Blinken.

Han sagde også, at han vil beholde USA's ambassade i Israel i Jerusalem. Dermed ønsker han ikke at ændre på Trumps historiske anerkendelse af Jerusalem som Israels hovedstad.

Tidligere tirsdag meddelte USA's fungerende FN-ambassadør, Richard Mills, at Biden-administrationen vil gå tilbage til andre dele af mellemøst-politikken, som Trump vendte ryggen til.

Under Biden vil USA "støtte en gensidigt aftalt tostatsløsning, hvor Israel lever i fred og sikkerhed ved siden af en levedygtig palæstinensisk stat", siger Mills tirsdag i FN's Sikkerhedsråd.

Annonce

Han tilføjer, at Biden-regeringen også vil genoptage den økonomiske hjælp til palæstinenserne, som Trump afbrød, og genåbne de diplomatiske missioner, som Trump lukkede.

USA vil også opfordre flere lande til at normalisere forholdet til Israel. Men det vil ikke "være en erstatning for israelsk-palæstinensisk fred", understreger Mills.




KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: HENNING BECH JOHANSEN

Axeltorv i Nakskov 01. marts 2021 kl. 11.48

AF: JOHN WENNERWALD

Facebook skal bidrage 28. februar 2021 kl. 21.20

AF: JOHN WENNERWALD

Vinterferie med familien 22. februar 2021 kl. 09.44

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Billetten til vores verden 21. februar 2021 kl. 12.54

AF: PER HØYEM

Granfeltsgård 18. februar 2021 kl. 14.31

AF: PAW HALLANDSON

Skanlux sommehusene på Marielyst 15. februar 2021 kl. 20.24

Annonce

ANNONCE