cookie-og-privatlivspolitik
Via en videoforbindelse gav premierminister Boris Johnson mandag medlemmerne af Underhuset en opdatering på coronasituationen. Den nedlukning, der nu er i kraft, udløber 2. december.
Via en videoforbindelse gav premierminister Boris Johnson mandag medlemmerne af Underhuset en opdatering på coronasituationen. Den nedlukning, der nu er i kraft, udløber 2. december.
Foto: -/Ritzau Scanpix

Udland

Boris Johnson: Julen bliver ikke normal i år

Vi er der ikke helt endnu, siger Johnson efter foreløbig 17 dages nedlukning. I nogle regioner skærpes tiltag.
23. november 2020 kl. 17:25 Af Ritzau

Annonce

Butikker, frisører og fitnesscentre over hele England er noget af det, der kan genåbne, når den nuværende nedlukning slutter 2. december.

Men på andre områder vil der komme skrappere tiltag.

Det siger den britiske premierminister, Boris Johnson, i en tale i Underhuset i London mandag.

Han vil også ændre en meget kritiseret regel om de engelske pubber, der ikke har haft lov at servere mad og drikke, siden nedlukningen trådte i kraft siden 6. november.

- Vi vil ændre det til, at der er sidste udskænkning klokken 22 og lukketid klokken 23, siger han.

Det gælder dog ikke i de værste ramte områder, det såkaldte niveau tre. Her må pubber og restauranter kun sælge takeaway.

Johnson siger, at han glæder sig over de seneste fremskridt med vacciner, der kan tages i brug inden for en overskuelig fremtid.

Men "vi er der ikke helt endnu", siger Johnson. Og det bliver en hård vinter, selv om "vi har rundet et hjørne, og der er en flugtvej i sigte".

Selv om flere butikker får lov at genåbne, og fodboldfans kan begynde at vende tilbage til nogle af de engelske stadioner, vil der stadig gælde restriktioner i de områder, der er på niveau tre.

Nogle regioner vil blive rykket op i et højere niveau, end de har været indtil videre, fordi antallet af nye smittetilfælde stiger i de regioner.

- Jeg er ked af at sige, at vi forventer, at flere regioner i hvert fald midlertidigt vil komme på et højere niveau end før, siger Johnson.

Heller ikke julen kommer i år til at være, som den plejer, varsler premierministeren, der opfordrer briterne til fortsat at huske at holde afstand og tage hensyn, for "covid ved ikke, at det er jul".

Men alligevel er der en åbning i hans tale.

- Vi vil alle gerne have en form for jul. Vi har brug for det, siger premierministeren.

Han siger også, at hans regering vil tillade, at folk ser mere til familie og venner i løbet af julen.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

AF: LINDA SOMMER

Kapacitetstilpasning i dagtilbud 12. januar 2021 kl. 20.39

AF: JOHN WENNERWALD

Fire skræmmende år 10. januar 2021 kl. 21.38

Annonce