cookie-og-privatlivspolitik
Den britiske premierminister, Boris Johnson, lover det konkursramte rejseselskab Thomas Cook hjælp til at få alle berørte hjem fra deres rejsemål. Men den britiske premierminister ville ikke komme Thomas Cook til undsætning inden konkursen. (Arkivfoto)
Den britiske premierminister, Boris Johnson, lover det konkursramte rejseselskab Thomas Cook hjælp til at få alle berørte hjem fra deres rejsemål. Men den britiske premierminister ville ikke komme Thomas Cook til undsætning inden konkursen. (Arkivfoto)
Foto: Pool/Reuters

Udland

Boris Johnson lover Thomas Cook hjælp til at få alle hjem

Den britiske premierminister ville ikke komme Thomas Cook til undsætning inden konkurs.
23. september 2019 kl. 08:29 Af Ritzau

Annonce

Den britiske premierminister, Boris Johnson, lover det konkursramte rejseselskab Thomas Cook hjælp til at få alle berørte hjem fra deres rejsemål.

- Vi vil gøre vort bedste for at hjælpe med at få alle hjem. Der vil blive udviklet planer for en indsats, hvis det bliver nødvendigt, siger Johnson til nyhedsbureauet dpa om de mange tusinde standede rejsende.

Ifølge de britiske luftfartsmyndigheder er omkring 150.000 britiske turister i udlandet ramt af rejsegigantens konkurs.

Richard Moriarty, som leder den britiske civile luftfartsstyrelse (CAA), siger til avisen The Daily Telegraph, at regeringen har bedt hans organisation om at hjælpe med "den største fredstidsoperation" med at hente briter hjem.

Johnson talte om konkursen i det ikoniske rejseselskab under en flyvning fra New York til London i et regeringsfly.

- Det er en meget vanskelig situation, og vores tanker er naturligvis hos Thomas Cooks kunder og de ferierejsende, som kan få problemer med at vende hjem, siger premierministeren.

Thomas Cook, som er verdens ældste rejseselskab, har ifølge Johnson anmodet regeringen om 150 millioner pund (omkring 1,3 milliard kroner) for at undgå en konkurs, men dette er blevet afvist.

Johnson siger, at hjælp med konkursen er moralsk betænkeligt. Han peger på, at det ville blive problematisk fremover, når andre selskaber kommer i økonomiske vanskeligheder.

- Vi er nødt til at se på, hvordan rejseoperatører på en eller anden måde kan beskytte sig selv mod sådanne konkurser i fremtiden, siger Boris Johnson.

I arbejderpartiet Labour bliver Johnson kritiseret for ikke at have gjort nok for at hjælpe rejseselskabet.

- Den konservative regering burde have været villig til at gøre mere for at redde Thomas Cook, siger Labours finanspolitiske ordfører, John McDonnell.

21.000 ansatte i 16 forskellige lande er sagt op som følge af konkursen. 600.000 billetter er annulleret.

Thomas Cook har haft økonomiske problemer i flere år. De seneste måneder er situationen forværret. Selskabet annoncerede et tab på 1,5 milliarder pund (12,69 milliarder kroner) i første halvdel af 2019.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

brædder er en lykkelig… 01. juni 2020 kl. 10.57

AF: JOHN WENNERWALD

Tilsyn med specialinstitutioner 31. maj 2020 kl. 22.40

AF: MARTIN WOUTERS

broen og tilbud på 100.mill. 29. maj 2020 kl. 16.26

AF: EMMA MARIE HOLM

Hvad med vores erhvervsliv? 29. maj 2020 kl. 12.34

AF: BJØRN BOESKOV

Svaret blæser i vinden 27. maj 2020 kl. 19.04

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

Annonce