cookie-og-privatlivspolitik
Premierminister Boris Johnson besøger onsdag Berlin på sin første udenlandsrejse som britisk regeringsleder. Under drøftelser med forbundskansler Angela Merkel ventes han at gøre det klart, at medmindre hun går med til at ændre den foreliggende brexit-aftale, så vil briterne forlade EU uden en aftale den 31. oktober.
Premierminister Boris Johnson besøger onsdag Berlin på sin første udenlandsrejse som britisk regeringsleder. Under drøftelser med forbundskansler Angela Merkel ventes han at gøre det klart, at medmindre hun går med til at ændre den foreliggende brexit-aftale, så vil briterne forlade EU uden en aftale den 31. oktober.
Foto: Toby Melville/Reuters

Udland

Boris Johnson modtages med æresgarde i Berlin trods uenighed

Britisk premierminister bliver modtaget af militær æresgarde i den tyske hovedstad, men opnår næppe meget.
21. august 2019 kl. 10:54 Af /ritzau/Reuters

Annonce

Premierminister Boris Johnson besøger onsdag Berlin på sin første udenlandsrejse som britisk regeringsleder.

Under drøftelser med forbundskansler Angela Merkel ventes han ifølge Reuters at gøre det klart, at medmindre hun går med til at ændre den foreliggende brexit-aftale, så vil briterne forlade EU uden en aftale den 31. oktober.

Trods tiltagende spændinger mellem Storbritannien og EU sagde Merkel tirsdag, at en "praktisk løsning" måske vil kunne findes på problemerne omkring den irske grænse og "bagstopperen" - den største hindring for et gennembrud.

Merkel sagde, at de 27 tilbageværende EU-lande er villige til at finde en sådan løsning, men hun gjorde det klart, at de ikke vil genåbne den brexitaftale, som blev forhandlet på plads sidste år.

Merkel sagde, at uanset hvilken vej briterne vælger, så vil EU arbejde tæt sammen med dem - økonomisk og sikkerhedspolitisk.

Johnson bliver ved sin ankomst i Berlin sent på dagen modtaget af en militær æresgarde.

Johnson, som er en førende "brexiteer", satser på, at truslen om en britisk udtræden uden en aftale vil overbevise Merkel og Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, om, at EU i sidste øjeblik må komme ham i møde i hans krav om en anden aftale end den foreliggende.

Det store tyske dagblad Bild kalder Johnson for en "taber", som "bider i granit". Bladet mener, at Merkel allerede har afvist hans anmodning om nye forhandlinger.

Johnson, som kommer til Berlin forud for lørdagens G7-topmøde i Biarritz i Frankrig, sendte tidligere på ugen et brev til EU's præsident Donald Tusk. Her bad han om en ny løsning på spørgsmålene omkring den irske grænse og en ændret brexitaftale.

Dette blev kontant afvist af Tusk og flere andre repræsentanter for EU.

Politicos ledende Europa-korrespondent spurgte tirsdag "en højt placeret tysk regeringskilde om, hvad Tyskland vil tilbyde på brexit fronten.

- Ingenting, lød det kontante svar.

Torsdag rejser Johnson videre til Frankrig, hvor han skal mødes med præsident Emmanuel Macron.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: FREDDIE EHLERS

Diget ved Østersøen 19. september 2019 kl. 18.32

AF: ANTON EBSEN

Hejs flaget! 18. september 2019 kl. 10.47

AF: JOHN WENNERWALD

Betaling ved kasse et 15. september 2019 kl. 19.41

AF: SVEND ERIK WINTERFELDT

Dårlig stil Gedser 12. september 2019 kl. 13.16

AF: BJARKE ROSENKILDE

DF's fremtid? 11. september 2019 kl. 18.07

AF: JOHN WENNERWALD

Guldregn 08. september 2019 kl. 17.37

Annonce