cookie-og-privatlivspolitik
Jo Swinson vil ikke gøre Jeremy Corbyn til premierminister i Storbritannien - dermed er oppositionen til den konservative regering i landet splittet. (Arkivfoto)
Jo Swinson vil ikke gøre Jeremy Corbyn til premierminister i Storbritannien - dermed er oppositionen til den konservative regering i landet splittet. (Arkivfoto)
Foto: Tolga Akmen/Ritzau Scanpix

Udland

Brexit-modstandere vil ikke gøre Corbyn til premierminister

Hvis Jeremy Corbyn vil være premierminister, bliver det uden Liberaldemokraternes støtte.
13. oktober 2019 kl. 10:49 Af Ritzau

Annonce

Labours leder, Jeremy Corbyn, kommer ikke til at kunne regne med Liberaldemokraternes hjælp til at vælte den konservative premierminister, Boris Johnson, efter næste valg.

Liberaldemokraternes leder, Jo Swinson, afviser søndag, at hendes parti under nogle omstændigheder kommer til at støtte en Jeremy Corbyn-regering.

Det siger hun til Sky News, der har spurgt hende, om hun kan se nogle omstændigheder, hvor hun vil støtte Jeremy Corbyn.

- Nej. Jeremy Corbyn er ikke egnet til at blive premierminister, svarer hun til Sky News.

Det skotske uafhængighedsparti, SNP, vil gerne give deres mandater til at gøre Jeremy Corbyn til premierminister. Men de vil have betaling for det i form af en folkeafstemning i Skotland om uafhængighed fra Storbritannien.

Sådan en afstemning blev afholdt i 2014. Dengang stemte 55 procent for at blive i Storbritannien og 44 procent for at forlade Storbritannien.

Siden har hele Storbritannien afholdt en folkeafstemning om at forlade EU. Her stemte et flertal i Storbritannien for at forlade EU, mens et flertal i Skotland ville blive.

Partiet holder kongres søndag og avisen The Times har som optakt lavet en meningsmåling på spørgsmål om skotsk uafhængighed. Her har 50 procent af de adspurgte sagt ja tak til at forlade Storbritannien.

Det er den største støtte The Times nogensinde har registreret for skotsk uafhængighed.

Corbyn selv har søndag sagt, at han mener, at der er en "stor sandsynlighed" for at briterne skal til valg før jul. I den valgkamp vil han gå til valg på at danne en ren Labour-regering uden koalitionspartnere.

Britisk politik venter i disse dage i spænding på, om det lykkes den konservative regering at indgå en aftale med EU om landets exit fra unionen.

Hvis det lykkes, vil Corbyn formentlig ikke støtte en sådan aftale, siger han, allerede inden den er indgået.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

AF: JOAN GERTI KRAGH

Grøn Genstart,… 18. maj 2020 kl. 12.53

AF: JOHN WENNERWALD

Skeletterne vælter ud af skabet 17. maj 2020 kl. 20.59

AF: FREDDI HANSEN

Det Falsterske dige 16. maj 2020 kl. 01.09

AF: MARTIN WOUTERS

brædder ønsker hurtigt… 15. maj 2020 kl. 16.47

AF: LINDA SOMMER

Lolland er som skabt til… 14. maj 2020 kl. 17.26

Annonce