cookie-og-privatlivspolitik
App som sporing af virus er udviklet af Storbritanniens nationale sundhedsmyndigheder og ses som en vigtig del af premierministers Boris Johnsons genåbningsplaner. Appen er fortsat ved at blive testet.
App som sporing af virus er udviklet af Storbritanniens nationale sundhedsmyndigheder og ses som en vigtig del af premierministers Boris Johnsons genåbningsplaner. Appen er fortsat ved at blive testet.
Foto: Denis Balibouse/Reuters

Udland

Britisk regering lancerer test og sporingssystem mod corona

Den britiske sundhedsminister, Matt Hancock, siger, at det er "en borgerpligt" at følge de nye coronaregler.
28. maj 2020 kl. 13:34 Af Ritzau

Annonce

Storbritannien har torsdag lanceret et nyt "test-og sporingssystem" som det seneste våben i kampen mod udbruddet af coronavirus.

Den britiske sundhedsminister, Matt Hancock, siger, at det er "en borgerpligt" at følge de nye regler, som gør det muligt at spore personer, som er i risiko for at blive syge med Covid-19.

- Det er utroligt vigtigt, at alle, som får symptomer, øjeblikkeligt isolerer sig hjemme, og at de bliver testet og bliver inde, siger han til BBC.

Smittesporerne skal samarbejde med 20.000 testere og 7000 ansatte i sundhedssektoren. De skal kontakte folk, som testes positivt, for at kortlægge, hvilket personer de har været i nær kontakt med.

De mange smittesporere begyndte torsdag at foretage deres første telefonopkald i det nye program for at få smittede personer til at gå i karantæne.

Personer, som er testet positive for Covid-19, får via sms-beskeder, e-mails eller telefonopkald besked på at blive hjemme. Samtidig skal de fortælle, hvem de har været i nærheden af.

Alle, som menes at have været udsat for smitte, skal gå i karantæne - uanset om de har symptomer eller ej.

- Ordningen skulle egentligt have været lanceret med en mobilapp for smittesporing, men denne er fortsat ved at blive testet, siger Matt Hancock.

Appen er udviklet af landets nationale sundhedsmyndigheder og ses som en vigtig del af premierministers Boris Johnsons genåbningsplaner.

I udgangspunktet håber de britiske myndigheder at kunne spore kontakter til 10.000 personer hver dag. Ordningen indføres først i England, mens selvstyremyndighederne i Skotland, Wales og Nordirland vil indføre deres egne tiltag mod smitteudbredelsen.

Storbritannien er det land i Europa, hvor flest er døde med coronasmitte i Europa.

Myndighederne havde tidligt torsdag registeret 37.524 dødsfald med coronavirus under pandemien i Storbritannien.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

Annonce