cookie-og-privatlivspolitik
Twitter-brugeren @ea_unadorned har lagt et billede ud af sit valgsted i Voxhall. Her melder hun om lang kø og mange unge. - Ingen forlader stedet, før de har stemt, skriver hun.
Twitter-brugeren @ea_unadorned har lagt et billede ud af sit valgsted i Voxhall. Her melder hun om lang kø og mange unge. - Ingen forlader stedet, før de har stemt, skriver hun.
Foto: @ea_unadorned/Reuters

Udland

Britiske vælgere melder om længste køer i årevis ved valgsteder

Det er for tidligt at tolke på de lange vælgerkøer foran valgstederne, mener politisk professor.
12. december 2019 kl. 18:07 Af Ritzau

Annonce

Hundredtusindvis af briter står i lange køer foran valgsteder på skoler, landsbyhaller, kirker og pubber.

Her skal de i det våde og kolde vintervejr afgive deres stemme til det britiske parlamentsvalg, der først og fremmest står mellem premierminister Boris Johnson fra Det Konservative Parti og oppositionsleder Jeremy Corbyn fra Labour.

Særligt i London og omegn oplever valgstederne det travleste valg i årevis, og ifølge eksperter kan det tyde på, at valgdeltagelsen, der har været faldende siden 1997, er på vej op igen. Det skriver Daily Mail.

Nogle vælgere fra London-bydelen Wandsworth har sagt til avisen The Sun, at de ventede 45 minutter på at stemme. På samme tidspunkt ved tidligere valg var ventetiden mindre end fem minutter.

- Jeg har boet i Balham (område i London, red.) i seks år, og jeg har aldrig set en kø som denne ved mit valgsted, skriver Twitter-brugeren Aidan ifølge The Sun.

En anden bruger på Twitter havde samme oplevelse.

- Længste kø jeg har set i de ti år, jeg har stemt. De valgansvarlige var enige med mig, skriver Delia Lloyd.

Der har været spænding om, hvorvidt de unge vælgere i højere grad ville deltage denne gang, da de generelt er mere venstreorienterede og tilhængere af EU.

Noget kunne måske tyde på det. Unge på Twitter bruger hashtagget #YouthQuake, der er et af de mest brugte lige nu.

En af dem er brugeren @ea_unadorned. Hun melder om lang kø foran sit valgsted og mange unge.

- Ingen forlader stedet, før de har stemt, skriver hun.

Ifølge Tim Bale, der er professor i politik ved Queen Mary-universitetet, er det for tidligt at tolke på de lange køer foran valgstederne.

- Det afhænger af, hvem der er i køerne. I London har man tidligere set, at en høj valgdeltagelse i nogle valgkredse vil være til Labours fordel. Men sådan er det ikke nødvendigvis denne gang, siger han til The Sun.

Det kan ifølge professoren "gå begge veje" i tilfælde af høj valgdeltagelse.

- Men når det er sagt, hvis der er en masse mennesker, der er motiverede for at stemme, og som ikke normalt stemmer, kan det være et tegn på, at man ønsker at forlade EU, som vi så det i forbindelse med brexit, siger Tim Bale.

Det er tredje gang på fem år, at Storbritannien afholder parlamentsvalg, og det bliver af britisk presse kaldt "generationens vigtigste valg", hvor brexit ubetinget har været det største emne i valgkampen.

Valglokalerne åbnede klokken 08 dansk tid og lukker klokken 23.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MICHAEL GRUBE PETERSEN

Musik i byen 11. august 2020 kl. 19.34

AF: JOHN WENNERWALD

Mundbind i flextrafik 09. august 2020 kl. 21.38

AF: HANS JØRGEN JØRGENSEN

Torvet i Nykøbing 08. august 2020 kl. 14.22

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

Annonce