cookie-og-privatlivspolitik
Laschet blev valgt til CDU's nye formand i januar som afløser for Annegret Kramp-Karrenbauer. Han er ministerpræsident i Tysklands mest folkerige stat, Nordrhein-Westfalen.
Laschet blev valgt til CDU's nye formand i januar som afløser for Annegret Kramp-Karrenbauer. Han er ministerpræsident i Tysklands mest folkerige stat, Nordrhein-Westfalen.
Foto: Tobias Schwarz/Ritzau Scanpix

Udland

CDU-bestyrelse støtter klart Laschet som kanslerkandidat

På et møde i de sene timer mandag får CDU's partileder fornyet opbakning som kanslerkandidat i Tyskland.
20. april 2021 kl. 01:08 Af Ritzau

Bestyrelsen i det tyske parti CDU giver på et møde mandag klar støtte til Armin Laschet som konservativ kanslerkandidat.

Det oplyser unavngivne deltagere ved mødet.

Med afstemningen er CDU/CSU-alliancen et skridt tættere på at få fastslået, hvem der skal blive kanslerkandidat, inden Tyskland går til valg 26. september.

Både Laschet og hans bayerske rival, Markus Söder, bejler til posten.

Efter mere end seks timers drøftelser oplyser partimedlemmer, at 31 af 46 medlemmer i bestyrelsen stemte for Laschet, mens ni stemte for Söder. Seks afstod fra at stemme. Det skriver nyhedsbureauet dpa.

Annonce

Söder, som leder de konservative kristelige demokrater i CSU i Bayern, har tidligere sagt, at han vil acceptere CDU's beslutning "uden modvilje".

60-årige Armin Laschet er partileder i CDU og har hele tiden gjort det klart, at han ønsker at blive Angela Merkels afløser, når hun træder tilbage efter 16 år som forbundskansler.

Der er mindre end seks måneder til valg i Tyskland, og CDU og CSU står dårligt på grund af blandt andet håndteringen af coronakrisen.

Den engang så stabile alliance mellem CDU og CSU har været voldsomt udfordret af de seneste ugers magtkamp mellem Laschet og Söder.

Laschet, som længe har været en af Merkels allierede, sikrede sig allerede støtte fra CDU-toppen sidste uge.

Annonce

Men Söder afviste at trække sit kandidatur og henviste blandt andet til, at han ifølge meningsmålinger er mere populær i den tyske offentlighed.

Merkel selv har ikke ønsket at give sin mening til kende i debatten. Hun var ifølge deltagere med ved videomødet mandag, men bidrog ikke til debatten.

Tidligere mandag sagde Markus Söder, at CDU som "storesøsterparti" stod med den afgørende stemme i spørgsmålet om, hvem alliancen skal forsøge at få valgt som forbundskansler.

- Vi ønsker ikke og kommer ikke til at se en splittelse mellem CSU og CDU, sagde han.

Tidligere mandag nominerede miljøpartiet De Grønne Annalena Baerbock som partiets kanslerkandidat.

Annonce

Det er første gang nogensinde, at De Grønne, som over en periode er steget i popularitet, har udpeget sin egen kandidat til kanslerposten.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Er Det Konservative… 13. maj 2021 kl. 16.24

AF: JOHN WENNERWALD

Paradigmeskifte version 2.0 09. maj 2021 kl. 22.09

AF: PAW HALLANDSON

Det skriger til himlen! 09. maj 2021 kl. 20.40

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

Annonce

ANNONCE