cookie-og-privatlivspolitik
I Chicago er det påkrævet, at alle elever på offentlige skoler bærer mundbind - også selv om de er vaccineret. (Arkivfoto)
I Chicago er det påkrævet, at alle elever på offentlige skoler bærer mundbind - også selv om de er vaccineret. (Arkivfoto)
Foto: Nam Y. Huh/Ritzau Scanpix

Udland

Chicago vil kræve mundbind i skolen uanset vaccinationsstatus

Uanset om elever og lærere er færdigvaccineret eller ej, skal de bære mundbind på offentlige skoler i Chicago.
24. juli 2021 kl. 05:05 Af Ritzau

Offentlige skoler i den amerikanske storby Chicago vil kræve brug af mundbind, når det nye skoleår begynder, uanset elever og læreres vaccinationsstatus.

Det viser nye retningslinjer fra skolerne, som netop er blevet offentliggjort, skriver The New York Times.

Med beslutningen slutter Chicago sig til blandt andet New York City og delstaten Californien, som i forvejen har indført strengere sundhedsrestriktioner for elever og lærere end dem anbefalet af den føderale regering.

I et brev til forældre og lærere i det offentlige skolesystem skriver Jose Torres, som er administrerende direktør for Chicagos offentlige skoler, at kravet om at bære mundbind vil gælde for elever, medarbejdere og besøgende.

- Ved at fortsætte med at kræve brug af mundbind vil vi sikre, at de i vores skolesamfund, som endnu ikke er berettiget til en covid-19-vaccine, hvilket er størstedelen af vores elever, fortsat føler sig trygge, skriver Jose Torres ifølge The New York Times.

Annonce

USA's Center for Sygdomskontrol og Forebyggelse (CDC) offentliggjorde tidligere i juli en ny vejledning, der opfordrer til en fuld tilbagevenden til klasselokalerne til efteråret.

Samtidig lød anbefalingen fra CDC, at brug af mundbind bør være valgfrit for fuldt vaccinerede elever og ansatte.

Udmeldingen fra Chicago kommer, kort tid efter at sundheds- og uddannelsesmyndighederne i delstaten Virginia meddelte, at mundbind bør bæres indendørs på alle offentlige folkeskoler uanset vaccinationsstatus.

Det nye skoleår i USA begynder om få uger. Og med skolestarten følger et stort fokus på netop mundbind, hvilket også har givet anledning til kontroverser.

Torsdag lagde en gruppe forældre i Californien sag an mod delstatens guvernør og øverste sundhedsfolk som følge af statens krav om, at alle børn skal bære mundbind i skolen, også selv om de er vaccineret.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MOGENS H CHRISTENSEN

Borgmesteren er nede 24. september 2021 kl. 13.46

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

AF: DITTE RUST

Spoiler: Poolhusene i… 21. september 2021 kl. 12.35

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

AF: LINDA SOMMER

Alle kan noget 18. september 2021 kl. 16.47

AF: JOHN WENNERWALD

Anonym og fortrolighed 14. september 2021 kl. 22.36

Annonce

ANNONCE