cookie-og-privatlivspolitik
Michael Cohen blev i 2018 dømt til tre års fængsel, efter at han tilstod skattesvindel, løj for Kongressen og under valgkampen i 2016 betalte penge til to kvinder for at tie om deres påståede affærer med Trump. (Arkivfoto)
Michael Cohen blev i 2018 dømt til tre års fængsel, efter at han tilstod skattesvindel, løj for Kongressen og under valgkampen i 2016 betalte penge til to kvinder for at tie om deres påståede affærer med Trump. (Arkivfoto)
Foto: Brendan Mcdermid/Reuters

Udland

Cohen: Trump er bange for at ryge i fængsel for skattesnyd

Trump kan blive den første præsident, der ryger direkte fra Det Hvide Hus i fængsel, siger hans eksadvokat.
29. september 2020 kl. 04:09 Af Ritzau

Annonce

Donald Trump er sandsynligvis bange for, at han kan blive den første amerikanske præsident, der efter sin tid i Det Hvide Hus ryger bag tremmer for skattesvig.

Det siger Michael Cohen, der tidligere var Trumps private advokat, til New York Daily News.

Udtalelsen kommer i kølvandet på The New York Times' afsløring af, at Trump i 2016 og 2017 kun betalte 750 dollar (4800 kroner) i indkomstskat om året, og at han inden da ikke betalte indkomstskat i 10 ud af 15 år.

Ifølge Michael Cohen bakker avisens historie om Trumps selvangivelser op om Cohens påstand om, at Trump i løbet af sin karriere har begået forskellige former for skattesnyd.

- Baseret på det, jeg ved, og det, der nu er kommet frem, så kan han snart blive den første siddende præsident, der sendes direkte fra Det Hvide Hus i fængsel, skriver Cohen i en besked til New York Daily News.

Særskilte efterforskninger af Donald Trumps økonomi er blevet iværksat af statsadvokaten i New York Letitia James og distriktsadvokaten på Manhattan Cy Vance Jr.

Michael Cohen siger, at han ikke er i tvivl om, at præsidenten har begået skattesvindel.

- Trumps kropssprog er et tydeligt tegn på, hvad der foregår inde i hans hoved.

- Han ser omtumlet, forvirret og tabt ud, fordi han ikke kan give noget legitimt svar, der kan rydde op i dette skatterod, siger Cohen.

I første omgang betegnede Trump historien fra The New York Times som "fake news".

Senere skrev han på Twitter, at han har betalt "mange millioner dollar i skat".

Ifølge Trump har han haft mulighed for afskrivninger, som kan trækkes fra i skat, og andre skattefradrag.

Samtidig peger præsidenten på, at han har haft en relativt lav gæld i forhold til den samlede værdi af sine virksomheder.

- Jeg betalte mange millioner dollar i skat, men jeg havde som alle andre ret til afskrivninger og skattefradrag. Jeg har ekstremt lidt gæld i forhold til værdien af aktiverne, skrev Trump på Twitter mandag.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LEIF A. JENSEN

Ytringsfriheden 25. oktober 2020 kl. 22.29

AF: LEIF A. JENSEN

Ytringsfriheden 25. oktober 2020 kl. 22.23

AF: JOHN WENNERWALD

Røg julen dér? 25. oktober 2020 kl. 21.38

AF: MARTIN WOUTERS

mulighed for anløb af… 25. oktober 2020 kl. 07.23

AF: LINDA SOMMER

Den historiske kulturarv… 20. oktober 2020 kl. 09.43
Kom nu videre 20. oktober 2020 kl. 08.49

Annonce