cookie-og-privatlivspolitik
Labour-leder Jeremy Corbyn lovede mærkbare forandringer i Storbritannien, da han torsdag præsenterede et valgmanifest under navnet "It's time for real change".
Labour-leder Jeremy Corbyn lovede mærkbare forandringer i Storbritannien, da han torsdag præsenterede et valgmanifest under navnet "It's time for real change".
Foto: Oli Scarff/Ritzau Scanpix

Udland

Corbyn lover i valgmanifest briterne radikale ændringer

Nationaliseringer af nøglevirksomheder, sociale reformer og sats på uddannelse. Det lover Labour før valg.
21. november 2019 kl. 15:02 Af Ritzau

Annonce

Lederen af britisk Labour, Jeremy Corbyn, har torsdag fremlagt et radikalt valgmanifest, som lover store forandringer i landet.

Lønnen i det offentlige skal stige, virksomheder skal betale højere skatter, og vigtig infrastruktur som jernbaner skal nationaliseres.

Dermed synes vælgerne at stå over for klare valg ved parlamentsvalget 12. december.

Med Labour får man omfattende nationaliseringer og en række gratis offentlige tjenester, mens den konservative Boris Johnson har travlt med at levere brexit - den britiske udtræden af EU - så briterne kan opbygge en "dynamisk markedsøkonomi".

Corbyn præsenterede sit valoplæg i Birmingham. Her lovede han mange ting på en gang - fra hjælp til børneforældre til gratis uddannelser på universiteter og flere penge til ældreplejen.

Det blev mødt med stående klapsalver fra tilhørerne.

Corbyn har også tidligere i valgkampen talt om at nationalisere en række selskaber. Blandt andet vil han give alle briter adgang til gratis bredbånd.

Det skal ske ved at gøre den del af telekommunikationsselskabet BT, der arbejder med bredbånd, statsejet.

- Internettet er så central en del af vores liv. Det åbner muligheder for arbejde, kreativitet, underholdning og venskab. Hvad der engang var en luksus, er nu et altafgørende værktøj, sagde Corbyn i sidste uge.

TechUK, der repræsenterer teknologiindustrien i Storbritannien, kalder forslaget "grundlæggende afsporet" og en potentiel "katastrofe".
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

AF: JOHN WENNERWALD

Skinner frem for bus 28. juni 2020 kl. 23.26

AF: JOHN WENNERWALD

Statslige arbejdspladser… 21. juni 2020 kl. 21.51

Annonce